„Nauji darbai nepabaigus senųjų?“, – feisbuke rašė J. Juškaitė ir pasidalijo Lrt.lt interviu su T. V. Raskevičiumi, kuriame šis teigia, kad „jį išrinkus ir BBC ir CNN parašys nemokamai“.

„Sunku skaityti šiandien publikuotą Tomas Vytautas Raskevičius interviu. Atrodo, kad tiek jis, tiek Laisvės partija, tiek ir valdančioji koalicija matuojasi naujas pareigas bei postus nepabaigę senų darbų.

Partnerystės arba Civilinės sąjungos įstatymas buvo vienas iš svarbiausių rinkėjams duotų pažadų“, – rašo ji.

Pasak J. Juškaitės, kad ir koks nukarpytas, nukandžiotas ar „kompromisinis“ – jis turi būti priimtas.

„Šio klausimo sprendimas turėtų būti prioritetas. Baigiam vienus darbus ir tik tada pradedame kitus“, – ragino J. Juškaitė.

Vilniaus meru siekiantis tapti Seimo narys T. V. Raskevičius sureagavo į jos įrašą.

„Pritariu – seni darbai privalo būti pabaigti! Ir tiek, kiek Laisvės partijos narių bus Seime, tiek jų 100 % balsuos už partnerystės įstatymą“, – rašė jis.

Tačiau J. Juškaitė pastebėjo, kad Laivės partijos pažadas buvo priimti partnerystės įstatymą, o ne pažadėti, kad visi frakcijos nariai balsuos už šį įstatymą. Anot jos, visi suprantame, kad tai du skirtingi dalykai – svarbu prisiimti atsakomybę ir tęsti darbą.

Šiuo J. Juškaitės ir T. V. Raskevičiaus susirašinėjimu feisbuke pasidalijo Europos humanitarinio universiteto lektorius, KTU politikos mokslų doktorantas Vytautas Valentinavičius.

Jo teigimu, jis atskleidžia, kaip tam tikri politikai supranta savo partinius pažadus, kaip apskritai jie suvokia įsipareigojimus rinkėjams, savo darbą valdančioje koalicijoje.

„Manau, kad tai – puikus pavyzdys, kad žmogaus teisių politinė darbotvarkė gali būti populizmo įrankiu rinkimuose (kai žadama, kad patrauktų rinkėjus net nemąstant, kaip vieni ar kiti klausimai bus sprendžiami). Verta prisiminti prof. dr. Jūratės Novagrockienės mintis, kad Laisvės partija populistinė partija, kurios tikslas – laimėti rinkimus apipilant rinkėjus nerealiais pažadais“, – rašo jis.

Raskevičius: klausimas paprastas, bet jis ne man

T. V. Raskevičius Delfi teigė, kad Civilinės sąjungos įstatymo projektas yra parengtas, dabar Seimas dėl jo turi apsispręsti.

„Mano balsas ar kitų Laisvės partijos kolegų balsas bus 100 procentų už tą įstatymą“, – pabrėžė jis.

Parlamentaras pabrėžė, kad įstatymo priėmimui reikalingas 71 Seimo nario balsas ir Laisvės partija, kartu su valdančiąja koalicija, deda visas pastangas, kad tie balsai būtų užtikrinti.

„Bet aš negaliu priversti kitų Seimo narių balsuoti. Tai gali būti tik bendras sutarimas, ar mes matome Lietuvą kaip demokratišką vakarietišką valstybę, kuri eina į Vakarus, ar vis dar per petį žvalgosi į Rytus, tai čia klausimas labai paprastas ir jis tikriausiai ne man, o mano kolegoms Seime“, – kalbėjo jis.

Rugsėjį Teisės ir teisėtvarkos komitete buvo apsispręsta pritarti Civilinės sąjungos įstatymo projektui, alternatyviai teiktas Artimo ryšio įstatymo projektas buvo atmestas.

„Visą laiką reikėjo skaičiuoti balsus, yra „exelio“ lentelės, jos dėliojasi, jos rodo situaciją 50 ir 50 proc., labai atvirai sakau. Ir pagrindinis klausimas, kada įstatymas grįš į salę – ar jis grįš tada, kai bus užtikrinta reikiama balsų dauguma. Kas lemtų, kad tie 50 ir 50 proc. pasistumtų bent jau į minimalią paramą įstatymo naudai? Mėnulio fazė, matyt“, – Delfi laidoje „Redaktoriaus virtuvė“ visai neseniai kalbėjo T. V. Raskevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)