Ministras Seule taip pat aptars paramą Ukrainai, Rusijos sukelto karo pasekmes regiono ir pasaulio saugumui, Šiaurės Korėjos keliamus saugumo iššūkius, dvišalį bendradarbiavimą Jungtinėse Tautose, procesus, vykstančius Indijos ir Ramiojo vandenynų regione bei artėjantį NATO viršūnių susitikimą Vilniuje.

Ministro darbotvarkėje numatyti susitikimai su Pietų Korėjos užsienio reikalų ministru Park Jin, prekybos ministru Dukheun Ahn, Nacionalinės Asamblėjos užsienio reikalų ir susivienijimo komiteto pirmininku Tae-ho Kim, Korėjos minties centrų atstovais. Taip pat numatyti pokalbiai su „Samsung Display“, „SK Group“, „nSage“ įmonių vadovais.

Korėjos Respublika yra Lietuvai strategiškai svarbi valstybė Indijos ir Ramiojo vandenynų regione. Lietuvai diversifikavus tiekimo grandines pažangiose bei stabiliose Azijos ir Okeanijos rinkose, 2021 metais prekyba tarp Lietuvos ir Korėjos išaugo 39 proc., tuo tarpu 2022 metų sausio-spalio mėnesiais fiksuotas 26 proc. prekybos augimas, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu ankstesniais metais.

2021 metais Lietuva ir Korėja pažymėjo diplomatinių santykių 30-metį, tais pačiais metais Seule buvo atidaryta Lietuvos ambasada.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)