„Gruodžio 30 dieną buvo galutinis fizinio barjero priėmimo aktas. Tai reiškia, kad barjero rangovai jau perdavė VSAT fizinį barjerą. EPSO-G (Valstybės valdoma elektros ir dujų perdavimo grupe – ELTA) iš didžiojo barjero statymo projekto yra nupirkusi atsarginių medžiagų, kurias irgi perdavė VSAT. Tai visokie segmentai –tvoros, koncertinos pirkiniai, varteliai, elementai kiti ir taip toliau – bus naudojamos taisyti tai, ką pažeidžia migrantai, braudamiesi į Lietuvą“, – sakė VSAT atstovas.

G. Mišutis taip pat pažymi, kad nuo naujų metų pradžios Lietuvos-Baltarusijos pasienyje yra fiksuojama kiek mažiau fizinio barjero pažeidimų. Vis tik, nurodo jis, kol kas gadinimai vis dar taisomis pasieniečių jėgomis.

„Tai kol kas VSAT rengiasi tam rangovo konkursui, bus viešasis pirkimas, atrinkta įmonė, kuri profesionalai prisiims detalių pakeitimams. O kol kas taisoma savo jėgomis“, – pažymėjo jis.

ELTA primena, kad Baltarusijos pasieniečiai aktyviais veiksmais tebeprisideda prie neteisėtos migracijos į Lietuvą. Anot VSAT atstovų, Baltarusijos pareigūnai atgabena migrantus iki valstybės sienos, juos atlydi į vietas, kuriose nėra fizinio barjero, arba padeda gadinti fizinį barjerą neteisėtam perėjimui į Lietuvą.

Iš viso nuo 2021 metų rugpjūčio 3 d., kai VSAT buvo suteikta teisė apgręžti neleistinose vietose iš Baltarusijos bandančius sieną kirsti neteisėtus migrantus, jų iš Baltarusijos į Lietuvą neįleista virš 19 tūkst.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)