Kaip paaiškinti ideologinį absurdą, kai siekiant pateisinti karą Ukrainoje bandyta deklaruoti kovą su įsivaizduojamais naciais, nors pastarieji kažkodėl bičiuliaujasi su žydais?

Rusijos nacionalistai tokį paaiškinimą rado ir sukūrė savotišką naujadarą – įsivaizduojamų Ukrainos nacistų ir žydų hibridą, kurio tikslas – sunaikinti „dvasingąją Rusiją“.

„Internete yra vaizdo įrašas, kuriame chasidai susikibę rankomis su banderovcais šoka Hava Nagilą. Labai simboliškas veiksmas. Tikras ir neatsitiktinis patvirtinimas žodžių junginio, kurį savo straipsniuose vartojau aš, ir galbūt ne tik aš, - žydochocholai. Jie patys nebeslepia savo vienybės ir susilieja į žydišką šokį, kad parodytų šią vienybę“, – prieš kelias dienas viename Rusijos interneto portalų rašė literatūrinio žurnalo „Jaunoji gvardija“ redaktorius Valerijus Hatiušinas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)