„Sankcijos, kalėjimas, mirtis. Nuo 2022 m. pradžios įvyko visa eilė Rusijos elito mirčių. Dažnai žuvusieji buvo su naftos ir dujų pramone susiję žmonės. Daugelis šių atvejų buvo paskelbti savižudybėmis, tačiau, remiantis daugeliu požymių, tai gali būti netiesa“, – paskutinėmis 2022 metų dienomis „Twitter“ paskyroje paskelbė Izraelyje gyvenantis milijardierius, iš Rusijos spėjęs pabėgti vienas nusavintos bendrovės „Jukos“ akcininkų, Rusijoje kalėti iki gyvos galvos nuteistas Leonidas Nevzlinas.

„Tai labai įdomi tema, prie šio sąrašo dar reikėtų pridėti du generolus, paslaptingai žuvusius įtakingus IT specialistus, o tai jau arti 20 žmonių.

Šios mirtys tikrai neprimena atsitiktinumų. Pavyzdžiui, kai Indijoje, dviejų dienų skirtumu iš tos pačios turistų grupės miršta du neeiliniai žmonės. Prie šių mirčių galima būtų dar pridėti ir Baltarusijos užsienio reikalų ministro Vladimiro Makėjaus staigią mirtį ir kitus įvykius“, – Ukrainos naujienų kanalui „Freedom“ sakė iš Rusijos pasitraukęs ir ilgą laiką Prancūzijoje gyvenantis publicistas, KGB veteranas S. Žirnovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)