Ketvirtadienį laidoje „Iš esmės“ dalyvavusi Vyriausybės vadovė neslėpė, kad kai įstojo į Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) narių gretas, dažnai sulaukia klausimo dėl ambicijų tapti kita partijos pirmininke.

„Partijos pirmininko rinkimai bus 2025-aisiais, po Seimo rinkimų. Manau, kad, kaip paprastai, partijose pirmininkų rinkimai labai tiesiogiai susiję su Seimo rinkimų rezultatais. Aš tiesiog padariau tai, ką seniai sakiau, kad vieną dieną padarysiu“, – kalbėdama apie narystę konservatorių partijoje sakė I. Šimonytė

Ji paaiškino kol kas apie tai negalvojanti.

„Mano gyvenimo prognozavimas niekaip į tuos 2025 metus nenueina, nes jei atsitinka taip, kad Šimonytė vestų partijos sąrašą 2024-aisiais, tai vėlgi nuo rinkimų priklausytų, ar Šimonytė apskritai turėtų moralinę teisę aplikuoti į partijos pirmininkus. Nežiūrėkime taip toli, gyvenimas pats atsakys“, – teigė I. Šimonytė.

Pašnekovė pakomentavo ir mintį, kad galbūt gali vėl kandidatuoti į prezidentus.

„Tada jau negalėsiu niekaip partijos pirmininku būti. Čia ne lengvesnis klausimas, bet šiame etape, kai tikrai nėra būtinybės apsispręsti, pasakysiu, kad aš nesakau „ne“, – pridūrė ministrė pirmininkė.

Visą laidą „Iš esmės“ žiūrėkite ketvirtadienį, 17 val. portale DELFI ir DELFI TV.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)