„Trečiadienį „Žalgirio” arenos baseino SPA zonoje įvyko nelaimingas atsitikimas, kurio metu pradėjo skęsti mažametė mergaitė. Į įvykį iškart sureagavo baseine budintys gelbėtojai. Mergaitę ištraukus iš vandens, vienas gelbėtojas vadovavo gaivinimui, kita gelbėtoja pasirūpino defibriliatoriumi, kurio galiausiai neprireikė, nes mergaitė po sėkmingo gaivinimo atgavo sąmonę. Lygiagrečiai buvo iškviesta ir greitoji medicinos pagalba.

Norime padėkoti ir šalia buvusiai baseino lankytojai slaugos studentei, kuri kartu su gelbėtoju padėjo sėkmingai atgaivinti mergaitę“, – apie įvykį kalbėjo „Žalgirio“ arenos baseino vadovas Emilis Vaitkaitis.

Jis priminė, jog baseine galioja taisyklės, kurių visi turėtų laikytis, o jaunesni nei 16 metų vaikai gali lankytis tik su juos prižiūrinčiu suaugusiu asmeniu.

„Norime atkreipti dėmesį, kad vaikai iki 16 metų „Žalgirio“ arenos baseine gali lankytis tik lydimi juos prižiūrinčių suaugusiųjų asmenų, kurie visiškai atsako už jų saugumą lankymo metu. Suaugęs asmuo prisiima visišką atsakomybę už prižiūrimų vaikų saugumą, sveikatos būklę, elgesį“, – teigė jis.

Po nelaimės vadovas neliko abejingas ir nusprendė imtis papildomų priemonių, jog vaikai baseine būtų saugesni. Baseino apsilankymo metu apsaugos priemonės vaikams bus privalomos.

„Savo ruožtu visas „Žalgirio“ arenos baseino zonas stebi ir prižiūri gelbėtojai. Stebėjimas vyksta tiek fiziniu būdu, tiek per stebėjimo kameras. Su vaikais į baseiną atvykstantiems suaugusiems yra suteikiama galimybė pasinaudoti vaikams skirtomis plaukimo rankovėmis, kurias jie gali uždėti mažamečiams baseino lankytojams. Norint išvengti tokių nelaimingų atsitikimų ateityje, nuo šiol plaukimo rankovių dėvėjimas vaikams bus privalomas“, – pranešė E. Vaitkaitis.

Daugiau skaitykite: kaunas.kasvyksta.lt