Buvęs M. Majausko bendražygis, Seimo konservatorius Kęstutis Masiulis kėlė klausimą, ar situacija neturėjo susidomėti Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) ir Vyriausioji rinkimų komisija (VRK).

„Mykolui Majauskui maitinimo tinklų savininkai ir vadovai neša po 30 rinkiminių „sidabrinių“. Jiems ir jų remiamam politikui tai neatrodo korupcija, tik teisingas „otkatas“ už valstybės iždo sąskaita gautą pridėtinį pelną. Ar neturėjo žaibiškai sureaguoti STT arba VRK? – feisbuke rašė parlamentaras. – Korupcija nebūtinai yra įteikiama kupiūromis vokelyje. Majauskas aktyviai veikė, kad patuštintų valstybės biudžetą, kitaip tariant visų mūsų pajamas, bet papildė kišenes tų, kurie jam dabar grąžina atgal.“

Klausimus dėl korupcijos ir neteisėtos M. Majausko rinkimų kampanijos finansavimo feisbuke taip pat kėlė konservatorius, buvęs VRK narys Vilius Semeška.

Vilius Semeška

„Inicijuoji, rengi ir balsuoji už įstatymą palankų vienai siaurai verslo grupei. Susiję to verslo grupės asmenys tave remia tūkstantinėmis sumomis rinkimuose. Korupcija? Neteisėtas rinkimų kampanijos finansavimas? Mano nuomone – TAIP!

Įrodyti nebūtų lengva, bet įmanoma, ypač jei tyrime kokybiškai dalyvautų kompetentingos tarnybos. Galimas šalinimas iš rinkimų už šiurkštų pažeidimą ir baudžiamoji byla, manyčiau. Bet čia galbūt JAV, mūsų teisinėje sistemoje tokie procesai trunka metų metus, norėčiau klysti“, – rašė V. Semeška.

Slušnys: sveikinu didvyrius

Seimo konservatorius Linas Slušnys aiškino, kad pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvatos taikymas, už kurią pasisakė M. Majauskas, nedavė lauktos naudos. Politikas pasakojo lankęsis vienoje tinklinėje kavinėje, kur patiekalai, anot jo, pabrango keliais eurais.

„Šiandien teko pietauti tradicinėje vietoje. Tyčia neminėsiu pavadinimo, nes tokia situacija, manau, yra visose kavinėse. Tai tinklinė sistema, picerija. Patiekalai, kurie kainavo apie 5–6 Eur., šiandien kainuoja 6–8 Eur. Kainos pokytį pasetbėjo net mūsų trylikmetė, kurios mėgiamas patiekalas (kaip netikėta) pabrango dviem eurais.

Taigi sveikinu tuos didvyrius, kurie lengvino gyvenimą mažindami PVM kavinėms ir atliko puikų rinkos tyrimą, kaip toks PVM mažinimas nieko nereiškia kainoms“, – feisbuke piktinosi L. Slušnys.

Situaciją sutiko pakomentuoti ir pats M. Majauskas. Delfi atsiųstame komentare jis teigia:

„Ant bendražygių tikrai nepykstu. Suprantu, kad vyksta rinkimai ir stengiasi laimėti visais būdais, kartais bandydami įtraukti ir specialiąsias tarnybas. Atrodo gal kiek desperatiškai, - teigia jis. – Džiaugiuosi, jog vis daugiau skirtingų žmonių remia mano rinkimų kampaniją. Jaučiu paramos suaktyvėjimą pasirodžius Baltijos tyrimams, kuriais remiantis esu vienintelis kandidatas galintis įveikti poną Zuoką. Šiandien sąskaitoje turime surinkę daugiau kaip €46,000 ir iki rinkimų šią sumą tikiuosi dar padvigubinti“.

Apie tai, kad M. Majauskas iš maitinimo sektoriaus verslo atstovų gavo finansinę paramą Vilniaus mero rinkimų kampanijai, anksčiau šią savaitę pranešė portalas Lrt.lt.

VRK internetiniame puslapyje nurodoma, jog iš viso M. Majauskas rinkimų kampanijai yra surinkęs daugiau nei 45 tūkst. eurų. Iš jų 6 tūkst. eurų jam paaukojo Aurelijus Jasevičius – prekės ženklą „iLunch“ valdančios bendrovės „Inovatyvūs restoranai“ įkūrėjas ir direktorius, rašo ELTA.

Taip pat, M. Majausko rinkimų kampanijai aukoja ir dirbantieji „Amber food“ grupėje. 2 tūkst. eurų M. Majauskui paaukojo grupės Transporto ir statybų skyriaus vadovas Stanislovas Andrijauskas, o 3 tūkst. eurų – grupės rinkodaros vadovė Lina Nikonovaitė.

Mykolas Majauskas

Kandidatas į Vilniaus merus buvo vienas iš pagrindinių iniciatorių Seime, kad 9 proc. PVM lengvata maitinimo įstaigoms būtų pratęsta iki 2023 m. pabaigos. Dėl šios priežasties kilo konfliktas tarp buvusio Seimo Biudžeto ir finansinio komiteto (BFK) pirmininko M. Majausko ir TS-LKD partijos.

M. Majauskas aktyviai rėmė su Vyriausybe nesuderintą iniciatyvą, todėl TS-LKD Priežiūros komitetas apsisprendė jį pašalinti iš TS-LKD gretų.

Vėliau M. Majauskas pareiškė, kad neturėdamas savo kolegų palaikymo pats traukiasi iš BFK pirmininko pareigų. Tai parlamentaras pranešė po to, kai, valdantiesiems boikotavus slaptą balsavimą, nepavyko nepasitikėjimo procedūra juo kaip BFK pirmininku.

Be to, pasitraukęs iš BFK, politikas pranešė, kad savo noru traukiasi ir iš konservatorių frakcijos Seime. M. Majauskas taip pat priėmė sprendimą kelti savo kandidatūrą į Vilniaus merus. Mero posto jis sieks kaip savarankiškas kandidatas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)