„Mes turime suprasti vieną dalyką, kad šalia tų režimų, kurie nėra demokratiški, tarkim, Baltarusijos, mes gyvename ir, baisu net pasakyti, bet gyvensime dar kurį laiką, kol, labai tikiuosi, kad valdžia pasikeis. Tad jeigu ji artimu metu dar nepasikeis, mes būsime jų kaimynai. Ir ta kaimynystė pasireiškia ne tik tuo, kad turime būti atsargūs ir sustabdyti įvairias atakas, kurias mums surengė, bet taip pat tuo, kad visokeriopai remtume tų žmonių, kurie nori laisvės, kurie siekia laisvės, jų judėjimą į priekį“, – trečiadienį „Žinių radijui“ teigė V. Mitalas.

Kita vertus, neišleisti iš Lietuvos į Baltarusiją vykstančių lietuvių, kaip kad Minske prieš kelias savaites koncertavusio operos solisto Vaido Vyšniausko, taip pat nėra pagrindo, mat, pažymi jis, tokios situacijos tik parodo žmonių tikruosius veidus.

„Ir kai pasirodo tam tikros iniciatyvos, kurias dabar politikai iškėlė, viską uždaryti ar kažką tai pakeisti, tai klausimas, ar tikrai pagrindas yra tokiems sprendimams atsitikti. Nes, kad nuvažiuoja ten dainininkai, kurie po to pradeda politinę karjerą Petro Gražulio sąraše, tai, žinote, man atrodo, tik parodo to dainininko protą. Ir kad uždarysime sieną tokiam dainininkui, iš esmės kažko tai neišspręs. Gal kaip tik gerai, kad pamatome tikruosius veidus“, – pridūrė Seimo vicepirmininkas.

Politikas pabrėžia, kad padėti į Lietuvą atvykstantiems ir gyvenantiems baltarusiams yra šalies misija, todėl Europos Parlamento nario Petro Auštrevičiaus siūlymas riboti judėjimą yra „pro šalį“.

„Tai jei kai kurie europarlamentarai turi konkrečių pastabų, ką saugumo prasme ar migracijos procedūrų prasme reikia pataisytim tai apie tas procedūras ir šnekėkime. O dabar čia yra toks labai užmerktomis akimis drąsus pareiškimas – užsidarome, nieko nekreipiame dėmesio ir tas pareiškimas yra šiuo atveju pro šalį“, – sakė politikas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)