Ministerijai pavaldus Lietuvos įtraukties švietime centras veiks kaip nacionalinė ekspertinė įstaiga, kuri siūlys įtraukiojo ugdymo inovacijas, teiks metodinę pagalbą švietimo pagalbos specialistams.

Centras siūlys ir išbandys įtraukiojo ugdymo naujienas, ugdymo strategijas, kurios per savivaldybių pedagogines psichologines tarnybas, švietimo pagalbos tarnybas ir steigiamus regioninius specialiojo ugdymo centrus pasieks visas mokyklas, rašoma pranešime.

Centro veiklos planuose – bendradarbiavimo stiprinimas ne tik su Lietuvos, bet ir su užsienio mokslo ir studijų institucijomis bei organizacijomis.

Centro darbuotojai teiks metodinę pagalbą savivaldybių pedagoginių psichologinių tarnybų, švietimo pagalbos tarnybų, regioninių konsultacinių centrų specialistams, koordinuos šių specialistų kompetencijų tobulinimą.

„Taip pat teiks trumpalaikę švietimo pagalbą ir konsultuos specialiuosius ugdymosi poreikius turinčius vaikus ir jų tėvus, pedagoginius darbuotojus, mokytojų padėjėjus“, – pažymima pranešime.

Centro darbuotojai po praktinių išbandymų mokyklose teiks metodines rekomendacijas dėl mokyklų ugdymo aplinkos kūrimo ir specialiųjų mokymo ar techninės pagalbos priemonių naudojimo įvairių ugdymosi poreikių turintiems mokiniams, teiks ir kitus sprendimus, kad būtų sudaromos sąlygos kiekvienam asmeniui ugdytis, plėtoti savo galias ir gebėjimus, gauti reikiamą pagalbą, patirti sėkmę mokantis.

Įstaigai pavesta analizuoti ir vertinti specialiųjų mokymo, techninės pagalbos priemonių pasiūlą, išbandyti jų taikymo švietimo įstaigose galimybes. Centro darbuotojai galės patarti, kokias specialiąsias priemones tikslinga įsigyti.

Lietuvos įtraukties švietime centro veiklą koordinuos iš septynių narių sudaryta Koordinavimo taryba. Tarybos sudėtį 3 metų kadencijai tvirtins švietimo, mokslo ir sporto ministras. Į taryba įeis ministerijos, Lietuvos savivaldybių asociacijos deleguoti atstovai, kiti tarybos nariai bus renkami konkurso būdu, rašoma pranešime.

Ieško vadovo

„(...) Ieškome naujos nacionalinės įstaigos vadovo (-ės), kuriam nuoširdžiai rūpi mūsų vaikai ir jų sėkmė, kuris pasiryžęs stiprinti švietimo pagalbą, rūpintis įtraukiojo ugdymo kokybe, suburti profesionalių darbuotojų komandą, semtis tarptautinės patirties iš užsienio partnerių ir atnešti geriausios patirties į Lietuvą. Labai kviečiu konkurse dalyvauti atvirus, motyvuotus, bendradarbiaujančius ir atsakingus specialistus (...)“, – pranešime sako švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė.

Iš pretendentų reikalaujama turėti aukštąjį universitetinį ar jam lygiavertį išsilavinimą, vadovaujamojo darbo patirties ir kt., pažymima pranešime.

Išrinktas Lietuvos įtraukties švietime centro vadovas pirmiausia turės parengti centro veiklos strategiją ir suburti darbuotojų komandą. Viena vadovo kadencija – 5 metai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)