„Konkrečiai su policijos pareigūnų programa tikimės, kad į rajoną atvyks dirbti daugiau patrulių, vyr. patrulių, tyrėjų, bei, kad daugiau jaunuoliu pasirinks šį profesinį kelią. Studentams kas mėnesį mokėsime 250 eurų stipendijas, o čia dirbti pasirinkusiems pareigūnams – vienkartinę 4 tūkst. eurų išmoką“, – BNS sakė Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

Pasak priimto tvarkos aprašo, abiem atvejais pareigūnas Klaipėdos rajono policijos komisariate įsipareigotų dirbti ne trumpiau kaip tris metus.

Savivaldybės teigimu, rajone šiuo metu trūksta 24 policijos pareigūnų. Nuogąstaujama, kad ateityje gali susidaryti problemų, nes didelė dalis šiuo metu tarnaujančių pareigūnų jau yra įgiję teisę į pareigūnų ir karių valstybinę pensiją.

„Ne kartą diskutavome su Klaipėdos rajono policijos komisaru, kaip dar galėtume prisidėti prie to, kad gyventojų, eismo saugumas, viešoji tvarka būtų dar geriau užtikrinami“, – sakė meras.

„Ir natūralu, kad vienas iš būdų tai padaryti – pritraukti naujų jaunų pareigūnų, kurių šiuo metu trūksta, nes didžioji dalis dirbančių rajone jau yra įgiję teisę į pareigūnų ir karių valstybinę pensiją, o pritraukti jaunus policijos pareigūnus išties tampa iššūkiu“, – pridūrė jis.

Trūkstamų policijos pareigūnų pritraukimo į Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Klaipėdos rajono policijos komisariatą tvarkos aprašas parengtas bendradarbiaujant su Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato ir vietos komisariato vadovais.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją