Metų pabaigoje vykusioje spaudos konferencijoje G. Meloni teigė, kad iki šiol teigiamus rezultatus gavę asmenys yra „omikron atmainos, jau esančios Italijoje“, nešiotojai.

Trečiadienį, po to, kai Pekinas paskelbė apie smarkiai padidėjusį sergančiųjų skaičių, Italija įvedė privalomą atvykstančiųjų iš Kinijos testavimą.

Šalies premjerė pridūrė, kad šis patikrinimas tikriausiai bus mažiau veiksmingas nei tuo atveju, jie tai būtų daroma Europos mastu, taip pat teigiama, kad testuojami tik tiesioginiais skrydžiais iš Kinijos atvykstantys asmenys, o ne tie, kurie skrenda su persėdimais.

Pasak jos, sveikatos apsaugos ministras Orazio Schillaci sieks užtikrinti, kad Italijos pavyzdžiu pasektų ir kitos Europos Sąjungos valstybės narės.

O. Schillaci teigė, kad atvykusių asmenų testavimas yra „būtinas siekiant užtikrinti bet kokių viruso atmainų stebėjimą ir nustatymą, kad būtų apsaugoti Italijos gyventojai“.

Italija buvo pirmoji Europos valstybė, kuri 2020 metų pradžioje susidūrė su COVID-19, visų pirma visoje šalyje paskelbusi karantiną, o kiek vėliau įvesdama privalomus skiepus tam tikrai grupei žmonių.

G. Meloni neofašistinių šaknų turinti partija „Italijos broliai“ (it. Fratelli d'Italia), laimėjusi rugsėjį vykusius rinkimus, labai neigiamai vertino dėl COVID-19 šalyje taikomus apribojimus.

Kinijoje sparčiai daugėja koronaviruso atvejų, Pekinui atsisakant griežtų kontrolės priemonių, kurios smukdė šalies ekonomiką ir sukėlė protestus visoje šalyje.

Tačiau vis daugiau valstybių, įskaitant Jungtines Valstijas, pradeda taikyti apribojimus turistams iš Kinijos po Pekino sprendimo panaikinti privalomą karantiną atvykstant į šalį, o tai pastūmėjo daug džiūgaujančių kinų planuoti keliones į užsienį.

Nuo tada, kai 2020 metų kovo mėnesį Pekinas ėmėsi apribojimų, Kinijos piliečiai iš esmės liko savo šalyje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją