Marijampolės pataisos namuose kalėjimo sąlygomis bausmę atliekantis nuteistasis prieš tris dienas „TikTok“ paskelbė vaizdo įrašą iš kameros, kurioje jis atlieka bausmę už įvykdytus nusikaltimus – įraše nuteistasis ne tik skelbia savo asmenines nuotraukas iš kameros, bet ir vaizdus, kaip pasiruošė kalėdinėms šventėms – vaišių stalas nukrautas įvairiais maisto produktais, taip pat ir skanėstais, o patalpos iškabinėtos saldainių girliandomis, taip pat papuošta dirbtinė eglė.

Šiame vaizdo įraše, kurį jau peržiūrėjo apie 100 tūkstančių socialinio tinklo narių, skamba rusiško šansono grupės „Butyrka“ atliekama daina, kuri yra populiari tarp Rusijos ir buvusių sovietų valstybių nusikalstamo pasaulio atstovų.

„Kūčių stalas geresnis nei pas mane“, – peržiūrėjęs vaizdo įrašą rašė vienas „TikTok“ žiūrovų.

„Geriau kuklesnis, bet laisvėje“, – jam atsakė vaizdo įrašo autorius, prisistatantis kaip TajusBui ir KR. Iš kitų komentarų matyti, kad laisvės atėmimo bausmę jis atlieka dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis labai dideliu kiekiu.

„Nuo ko langus užsikalęs?“ – vaizdo įrašo autoriaus klausė vienas žiūrovų. „Nuo vagių“, – juokaudamas atsakė šis.

Atsakydamas į internautų klausimus, kuris jis randasi, įrašo autorius atsakė, kad yra „krytoje“ – kalinių žargonu, tai – kalinimas pačiomis griežčiausiomis kalėjimo sąlygomis.

Dar kitame vaizdo įraše, kuris patalpintas prieš dvi savaites, detaliai yra aprodoma kamera, kurioje nuteistasis yra įkalintas – jis net nebando slėpti, jog yra įkalinimo įstaigoje, nes demonstruoja ne tik kameroje esančias grotas, bet ir vaizdus pro langus į pataisos namų vidinę teritoriją.

Pirmasis vaizdo įrašas iš pataisos namų buvo paviešintas liepos 26 d., tad akivaizdu, kad nuteistasis mobiliojo ryšio telefonu naudojosi ne vieną mėnesį, be to, jis viename komentarų prisipažino, jog aparatas ne visada būna įjungtas.

Marijampolės pataisos namų direktoriaus pavaduotojas Vytautas Račius šios situacijos Delfi.lt nepanoro komentuoti. Tuo metu Kalėjimų departamentas informavo, kad pastebėjus vaizdo įrašą pas nuteistuosius buvo atliktos kratos ir jų metu buvo surasti draudžiami daiktai – mobiliojo ryšio telefonai.

Tai jau ne pirmas kartas, kai nuteistieji demonstruoja vaizdus iš įkalinimo įstaigų – prieš keletą metų kilo skandalas, kai dabar jau uždarytuose Kybartų pataisos namuose nuteistieji kone visą dieną viešai transliavo išgertuves. Tada į šį įvykį buvo reaguota griežtai – po skandalo į įkalinimo įstaigą atvyko tuometis teisingumo ministras Elvinas Jankevičius, kuris nuo pareigų nušalino pataisos įstaigos vadovą, o išgertuves surengę nuteistieji buvo perkelti kalėti į drausmės grupę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)