„Kodėl akademija važiavo? Ar čia toks trumparegiškumas, ar nesuvokimas, nesupratimas? Tai tik taip galiu paaiškinti. Nes gimnastikos federacijos pozicija yra tikrai gana vienareikšmiška – ministerijos taip pat.

Mūsų pozicija nesikeitė – mes neturime nei važiuoti, nei jų kviestis, nei dalyvauti. Nes kol karas vyksta turi būti visiškas blokavimas bet kokių sportinių ryšių“, – LNK šį įvykį komentavo viceministras L. Obcarskas.

LNK pašnekovas tikino nesuprantantis, kodėl buvo pasirinktas toks kelias.

„Juk visi žinome, kaip dabar tai yra aštru. Pabandysime išsiaiškinti. Nes kiek pats pasiskaičiau, iš spaudos sužinojau, kad ir federacija aiškinsis.

Pasižiūrėsime, kodėl nepilnamečiai gali vykti į Baltarusiją, ar nėra pažeidžiamos jų teisės, jau nekalbant apie mūsų valstybės politiką. Tikrai tai turėsime pasiaiškinti“, – kalbėjo viceministras.

Jis dar kartą pakartojo, kad ministerijos pozicija yra aiški ir griežta – tai yra nepriimtina, taip neturi būti.

„Tai yra visiškas akibrokštas, arba visiškas nesiorientavimas nei laike, nei erdvėje“, – teigė švietimo, mokslo ir sporto viceministras L. Obcarskas.

LNK pašnekovas L. Obcarskas teigė, jog ministerija ne kartą komunikavo, tokią suderintą poziciją išsakė ir Tarptautinis Olimpinis komitetas.

„Ir į federacijas kreipėmės, galbūt reikia dar kartą... Bet net sunku komentuoti – gal neskaito, nesidomi, o gal ir specialiai... Nežinau, tikrai reikėtų pasiaiškinti. Ir čia į varžybas vyko nepilnamečiai. Tai visai yra blogai.

Ar jų teisės yra apsaugotos? Ar ten saugu iš viso? O tą papildomą komunikaciją mes pakartosime, bet ji nesikeičia – visiškai aiški mūsų pozicija“, – pabrėžė jis.

Viceministras taip pat priminė, jog Užsienio reikalų ministerija (URM) rekomenduoja į Baltarusiją nevykti.

„Tai tikrai nėra tas kraštas, į kurį turėtume vykti, esant tokiai situacijai, nepaisant to, kad tai kaimynai. Situacija yra visiškai pasikeitusi“, – sakė L. Obcarskas.

Delfi primena, kad Lietuvos gimnastikos federacija (LGF) praėjusį mėnesį boikotavo Tarptautinės gimnastikos federacijos (FIG) kongresą – dėl to, jog į pastarąjį buvo pakviesti Ukrainą užpuolusių Rusijos ir Baltarusijos atstovai. Panašiu metu Lietuvos gimnastai dalyvavo varžybose Minske.

Visą LNK pokalbį su viceministru žiūrėkite čia: