Dalyvauti kitų metų kovo 5 dieną vyksiančiuose rinkimuose VRK registravo Darbo partiją, Demokratų sąjungą „Vardan Lietuvos“, Krikščionių sąjungą, Laisvės partiją, Liberalų sąjūdį, Lietuvos lenkų rinkimų akciją-Krikščioniškų šeimų sąjungą, Lietuvos regionų partiją, Lietuvos socialdemokratų partiją, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungą.

Taip pat registruotos Lietuvos žaliųjų partija, partija „Jaunoji Lietuva“, partija „Laisvė ir teisingumas“, Nacionalinis susivienijimas, Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, penktadienį pranešė VRK.

Iš viso savarankiškais politinės kampanijos dalyviais VRK buvo registravusi 17 politinių partijų, bet vėliau partija „Lietuva visų“ atsiuntė prašymą VRK panaikinti partijos kaip savarankiško politinės kampanijos dalyvio statusą. Gruodžio 22 dieną šis statusas buvo panaikintas.

Likusios dvi partijos – Tautos ir teisingumo sąjunga (centristai, tautininkai) ir Žemaičių partija, norėdamos dalyvauti rinkimuose, pareiškinius dokumentus turi pateikti VRK ne vėliau kaip iki gruodžio 25 dienos 17 valandos.

Politinių partijų bei politinių komitetų keliami kandidatai ir save keliantys kandidatai pareiškinius dokumentus teikia savivaldybių, kuriose kandidatuoja, rinkimų komisijoms. Galutinis šių dokumentų pateikimo terminas – gruodžio 30 dienos 17 valanda.

Galutinis registruotų kandidatų sąrašas VRK interneto svetainėje bus skelbiamas iki rinkimų likus ne mažiau kaip 30 dienų, t. y. ne vėliau kaip 2023 metų vasario 3 dieną. Tuomet VRK paskelbs kandidatų informaciją: biografijas, turto, pajamų, privačių interesų deklaracijas ir kt.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją