„Rugpjūčio 10-oji ir parodė, kad ne viskas gerai pas mus su tais algoritmais. Turbūt visuomenei iš esmės nėra svarbu, kas padaro darbą, visuomenei svarbu, kad būtų rezultatas. O kas tai padarė – ar policijos pareigūnai numalšino vienokį ar kitokį konfliktą, riaušes, ar VST pareigūnai, tai nėra taip svarbu“, – penktadienį LRT radijui teigė VST vadas.

Paklaustas, ar Lietuvai tikrai reikia VST, laikinasis vadas nebuvo linkęs vertinti jos svarbos. Vis tik, pažymi A. Paulauskas, klausimas yra logiškas.

„Tikrai nesiimu atsakyti į klausimą, ar reikalinga tokia tarnyba, ar nereikalinga. Pati idėja reikalingumo tarnybos sklando ore jau dešimtmečius ir tai yra labai logiška, nes matome visą eilę tų funkcijų, kurios dubliuojasi su ta pačia policija. Dalį objektų saugo policijos pareigūnai, dalį strateginių objektų saugo VST. Riaušes malšina ir policija, esant reikalui, riaušes malšina ir VST. Konvojų vykdo ir VST, ir Lietuvos policija. Tai yra visa eilė tų funkcijų, kurios dubliuojasi ir tikrai kyla dažnai pagrįsti klausimai, ar abi tarnybos neturėtų dirbti kartu“, – aiškino jis.

VST vadas tikisi, kad Vidaus reikalų ministerijos audito padalinys kuo greičiau padės atsakyti į šį klausimą.

„Mano tikslas, kaip vadovo, užtikrinti, kad tas auditas būtų kiek įmanoma objektyvesnis ir atskleistų kiek įmanoma tą tikresnį vaizdą“, – kalbėjo A. Paulauskas.

„Norėtųsi, kad jis būtų pabaigtas kiek įmanoma greičiau, nes tikrai ir matau pareigūnų veiduose tam tikrą nerimą to neapibrėžtumo, o, matyt, audito išvados bus vienas iš tų kriterijų, kuriais remiantis vėliau politikai priims vienokį ar kitokį sprendimą“, – pridūrė jis.

ELTA primena, kad po kilusio skandalo dėl pernai metais įvykusių riaušių suvaldymo bei reaguojant į kilusius kivirčus tarp buvusio Viešojo saugumo tarnybos (VST) vado Ričardo Pociaus ir vidaus reikalų ministerijos (VRM), viešojoje erdvėje imti kalbėti apie reformą, kuria VST būtų prijungta prie Policijos struktūrų.

Be to, Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė teigė, kad ketinama svarstyti dėl plano „Vėtra” atsisakymo, net, anot jos, tai tam tikra prasme yra sovietinis reliktas.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją