Tikėtina, kad po naujų metų, sunku pasakyti kada, ekspertai spėja apie vasario mėnesį, galėtų prasidėti naujos geriau paruoštos kariuomenės atakos. Nuo jų reikia gintis. Veikiausiai, kad Rusija tam laikui sukaups iš Irano ar kitur balistinių raketų ir tokiu atveju neabejotinai, kad reikia stiprinti gynybą – ne tik puolimą, bet ir gynybą. Baterija „Patriot“ bei kita pagalba labai pravers, nes kito būdo sustabdyti Putiną, kaip parodyti jėgą, nėra. Ir antras dalykas – tik jėga gali būti prielaida kažkokiai vėlesnei diplomatijai, diplomatijos žingsniams, kurių metu būtų siekiama šį karą užbaigti.

Paklausus, ar Vakarai pakankamai padeda Ukrainai, MRU politologas, LRT bendradarbis Ukrainoje Alvydas Medalinskas tikina, kad egzistuoja raudonos linijos, kurių Vakarai dar neperžengė, tačiau sprendimas dėl „Patriot“ yra labiau simbolinis, nei praktinis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)