„Prezidentas Zelenskis niekur nebuvo išvykęs iš šalies nuo pat vasario mėnesio. Čia toks, viena vertus, ir labai drąsus dalykas išvykti iš šalies tuo metu, kada vyksta karas (...). Mūsų galvose yra įsigyvenęs įvaizdis, kad prezidentas Zelenskis visada yra Kyjive ar kažkur Ukrainoje. Tai čia labai didelis pokytis“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė Vyriausybės vadovė.

„Labai svarbu, kad nuvyko jis būtent dabar į JAV, nes yra daug spekuliacijų apie tai, ar keisis JAV politika keičiantis Atstovų rūmų sudėčiai“, – aiškino I. Šimonytė.

Premjerė pabrėžė, kad abejonės dėl Vašingtono palaikymo turi mažai pagrindo, mat pati lankydamasi JAV premjerė jautė neblėstančią amerikiečių palaikymą prieš Kremliaus agresiją kovojantiems ukrainiečiams.

„Palaikymas, kurį buvo galima labai aiškiai jausti Ukrainai JAV, absoliučiai abiejų partijų konsensuso klausimas. Aišku, visur visada yra pavieniai politikai, kurie galbūt yra radikalesni ar turi kažkokias atskirąsias nuomones, bet pagal tai nereikia daryti išvados apie visą vaizdą“, – nurodė ji.

Viliasi sulaukti V. Zelenskio NATO viršūnių susitikime

Paklausta, ar norėtų, jog V. Zelenskis atvyktų vizito ir į Lietuvą, premjerė pabrėžė, kad draugystė tarp Ukrainos ir Lietuvos vyksta visais lygmenimis – tiek valdžios institucijų, tiek žmonių, teikiančių pagalbą fronte kovojantiems ukrainiečiams. Todėl politikė neabejoja, kad Ukrainos lyderis „anksčiau ar vėliau“ atvyks į Lietuvą – I. Šimonytė viliasi sulaukti Ukrainos prezidento vizito kitų metų vasarą, kai Vilniuje vyks NATO viršūnių susitikimas.

„Aš tikrai manau, kad anksčiau ar vėliau sulauksime. Jis lankėsi valstybės dienos proga 2021-aisiais metais ir buvo turbūt vienas svarbiausių svečių tuo metu. (...) Be jokios abejonės esu tikra, kad sulauksime galbūt NATO viršūnių susitikime“, – patikino ji.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją