Iki šiol negirdėta, įžūli sukčiavimo schema paaiškėjo, kai į Nacionalinį vėžio institutą paskambinęs garbaus amžiaus pacientas pasiteiravo, kur turėtų susimokėti, kad greičiau patektų pas gydytoją.

Kiek vėliau jis prisipažino, kad jau ne vienerius metus aferistams mokėdavo po 20 eurų kiekvienais metais.

Sukčiai vyrą buvo įtikinę, kad toks mokestis padės jam pas gydytoją patekti be eilės.

„Kažkokie, matyt, sukčiai, imdavo iš jo pinigus, sakydami, kad va dabar mes tau jau sutvarkysime, pareguliuosime eilę, todėl galėsi papulti greičiau. Nors kiek mes analizavome, patį atvejį, tai jis papuldavo taip, kaip jam priklauso“, – LNK kalbėjo Nacionalinio vėžio instituto kontaktų centro vadovė Inga Jankūnienė.

Kol kas nėra aišku, ar nuo aferistų nukentėjęs vyras kreipėsi į teisėsaugą. Kiti gydymo įstaigos pacientai tikina, kad jiems neteko susidurti su tokiais neteisėtais pinigų rinkėjais.

Dauguma įstaigos pacientų tikina, kad didelių eilių, norint patekti pas reikiamus specialistus, šiuo metu nėra.

„Pas šeimos gydytoją yra sunkiau pakliūti, nei Nacionalinio vėžio institute pas specialistus“, – kalbėjo vienas įstaigos pacientas.

Šiuo metu Nacionaliniame vėžio instituto vizito pas dalį medikų tenka laukti apie 3 mėnesius. Tiesa, tokios eilės yra tik pas tuos specialistus, kurių gydymo įstaigoje trūksta.

„Didžiausia problema dėl tų eilių yra dėl ilgalaikės stebėsenos – pacientams gydytojai pasako ateiti po 3 mėnesių, arba po 6 mėnesių. Ir pacientai tik tada ir pradeda registruotis vizitui“, – tikino instituto Kontaktų centro vadovė I. Jankūnienė.

Gydymo įstaigos kontaktų centras per dieną sulaukia šimtų skambučių.

Tiesa, galimybė susimokėjus patekti pas gydytojus be eilės yra. Visgi, šiuo atveju pirmumo tvarka visada yra priimami žmonės, kuriems yra įtariama arba patvirtina vėžio diagnozė.

„Mūsų įstaigoje mokamos paslaugos nesuteikia greitumo. Pirma, mes priimame visus, kurie yra įtariama, arba patvirtinta vėžio diagnoze“, – kalbėjo instituto atstovė.

Medikai pacientų ir jų artimųjų prašo neužkibti ant aferistų jauko, bei pabrėžia – institutas jokių rinkliavų per tarpininkus nerenka.

Visą LNK reportažą žiūrėkite čia: