Vakarėlį organizavusios profsąjungos vadovas Darius Šaluga Delfi teigė, kad savivaldybė dalį vakarėlio kainos kompensuoja ne pirmi metai.

Į pasipiktinimą, kad švenčiama tokiu metu, kai nesibaigęs viešojo transporto vairuotojų streikas, profsąjungos vadovas atsakė, jog tai yra visiškai nesusiję dalykai.

Šventei skyrė beveik 32 tūkst. eurų

Kalėdinis Vilniaus miesto savivaldybės darbuotojų šventimas vyko netoli sostinės esančiame „Vilnius grand resort“, svečiai vaišinosi kokteiliais, juos linksmino grupė „Lotus“.

Nors buvo skaičiuojama, kad šventės kaina vienam asmeniui – 150 eurų, savivaldybės darbuotojams tiek mokėti nereikėjo, mat dalį šios sumos padengė savivaldybė iš biudžeto arba darbuotojų profesinė sąjunga.

Darbuotojui bilietas atsiėjo 30 eurų, savivaldybės kompensacija sudarė 120 eurų. Profesinės sąjungos nariams bilietai buvo dar pigesni – kainavo po 20 eurų.

Kaip Delfi teigė savivaldybės atstovas spaudai Gabrielius Grubinskas, šventėje dalyvavo beveik 400 žmonių.

Anot jo, kalėdinę šventę organizavo darbuotojų profesinė sąjunga, o savivaldybė kalėdinei šventei skyrė 31 800 eurų.

„Likusi šventės kainos dalis buvo dengiama dalyvių ir darbuotojų profesinės sąjungos lėšomis“, – atsakyme Delfi aiškino profsąjungos atstovas.

Jei šventėje dalyvavo 400 žmonių ir ji vienam žmogui atsiėjo 150 eurų, tai iš viso renginys turėjo kainuoti apie 60 tūkst. eurų.

Iš tarybos narių prašė po 150 eurų

G. Grubinskas pabrėžė, kad nors kalėdinis vakarėlis buvo skirtas savivaldybės darbuotojams, į jį galėjo ateiti ir tarybos nariai, tačiau jie turėjo pirkti bilietą pilna kaina už 150 eurų.

„Kaip ir kasmet, į kalėdinį vakarėlį savivaldybės vadovai kviečiami profesinės sąjungos iniciatyva. Jiems už bilietus mokėti nereikėjo“, – teigė savivaldybės atstovas.

Organizuojant renginį buvo vykdomi mažos vertės viešieji pirkimai neskelbiamos apklausos būdu.

Buvo ir pasipiktinusių švente tokiu metu, kai Vilniuje vyksta viešojo transporto vairuotojų streikas.

„Šįvakar – daugiau kaip 50 tūkst. eurų vertas Vilniaus miesto savivaldybės darbuotojų kalėdinis balius. Lyg ir ok, vieni nori šventes švęsti, kiti – užmokesčio už savo darbą (šiems tai ne balius, o vargo vakarienė)“, – penktadienį feisbuke rašė Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ kandidatė į sostinės tarybą Olga Vėbrienė.

Vilniaus miesto savivaldybės administracijos darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkas D. Šaluga Delfi sakė, kad savivaldybės įmonės ir savivaldybės biudžetai nėra susiję.

„Aš nematau čia jokios sąsajos“, – pabrėžė jis.

D. Šaluga pasakojo, kad daug metų vakarėlis buvo rengiamas tik profsąjungos nariams.

Profesinė sąjunga padengdavo didžiąją dalį išlaidų, tačiau prieš keletą metų vakarėlis išsiplėtė – į jį pradėti kviesti ir profsąjungai nepriklausantys savivaldybės administracijos darbuotojai, todėl prie vakarėlio finansiškai ėmė prisidėti ir administracija.

„Tokia tradicija susiformavo ir eilę metų mes taip darbuojamės gražiai sutardami“, – pasakojo jis.

Jo žiniomis, šiųmetėje šventėje dalyvavo vienas tarybos narys, bet galutinė statistika dar nesuvesta.

Tuo metu meras, vicemerai, administracijos direktorė su pavaduotojais dalyvavo nemokamai.

Pasak pašnekovo, jie nemokamai kviečiami jau daugybę metų.

Šventė ne tarybos nariams

„Šventė organizuojama ne tarybos nariams, jiems yra galimybė, jeigu jie nori ateiti ir pabendrauti su darbuotojais, susimokėti pilną kainą, nes ne jiems organizuojama šventė, nėra orientavimosi į politikus apskritai“, – kodėl iš tarybos narių buvo prašoma susimokėti pilną kainą, komentavo jis.

D. Šalugos teigimu, daugiausiai šaršalo dėl vakarėlio kelia opozicijos politikai, kurie esą anksčiau dalyvaudavo vakarėliuose ir jiems viskas tikdavo.

„Dabar tikriausiai artėjantys rinkimai paskatino pigią reklamėlę pasidaryti, aš taip galvoju“, – sakė jis. Tačiau paklaustas, apie kurį politiką kalba, jis sukonkretinti nenorėjo.

„Tai yra eilinis vakarėlis, jokio sensacingo momento čia nematau“, – sakė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)