„Šis Jūsų pareiškimas yra aiški žinutė dabartinei Lietuvos valdžiai, jog peržengtos visos įmanomos politinės etikos ir diplomatinės retorikos ribos. Žodžiai „įžeidžianti“, „ardanti“, „žalinga“ diplomatinėje kalboje reiškia, jog Lietuvos politikai leidžia sau veiksmus, kurie griauna pasitikėjimą bei menkina ilgus metus puoselėtus ekonominius, kultūrinius bei kitus ryšius tarp mūsų šalių“, – viešame laiške nurodo LVŽS lyderis.

„Matant Jūsų nuoširdų susirūpinimą, mes, Lietuvos šešėlinė Vyriausybė, apgailestaujame, kad dabartinės Vyriausybės atskiri atstovai savo politinės ambicijas ir aroganciją iškelia aukščiau mūsų valstybės interesų ir pasinaudodami savo politiniais postais menkina ne tik savo, bet ir kitas valstybes“, – priduria jis.

R. Karbauskis teigia, esą Lietuvos valdžia nedaro jokių išvadų dėl santykių su Kinija, siekia konfliktuoti su visais artimiausiais kaimynais, įskaitant Lenkiją ir jos dabartinę vyriausybę.

„O kur dar paniekinantis Lietuvos valdžios požiūris į Latviją ir Estiją, aiškiai demonstruojantis, kad Lietuvoje užsienio reikalų politikai atstovauja netinkami asmenys“, – laiške piktinasi LVŽS pirmininkas.

R. Karbauskis teigia radęs tik vieną logišką paaiškinimą, kodėl dabartinė valdžia, anot jo, taip įnirtingai kenkia Lietuvai.

„Tai rodo visišką nekompetenciją diplomatijoje, negebėjimą susivokti pasaulio ekonominiuose procesuose, tačiau drauge atspindi ir begalinį norą parodyti save kažkuo išskirtiniais politikais, paminant net savo valstybės interesus. Vienintelis dalykas, kurį Lietuvos valdžia kol kas pajėgia atlikti ir kuo nekenkia Lietuvos nacionaliniams interesams – Rusijos pasmerkimas ir pagalba Ukrainai kovoje su agresoriumi“, – sako R. Karbauskis.

Politikas nesutinka, kad Vokietija prarado pasitikėjimą Lietuvos visuomenėje ir, nurodo jis, Lietuvos visuomenė toliau tikisi iš Vokietijos to, ką Vokietijos valdžia Lietuvai įsipareigojo – stiprinti Lietuvos ir NATO rytinės sienos saugumą.

„Esu tikras, kad po artėjančių Seimo rinkimų, Lietuvoje bus suformuota nauja valdžia, kuri adekvačiai vertins Vokietijos pastangas vykdyti savo įsipareigojimus Lietuvai ir NATO“, – rašoma laiške.

ELTA primena, kad pirmadienį Seime per metinę Lietuvos-Vokietijos forumo konferenciją kilo diskusijos dėl brigados Lietuvoje dislokavimo. Vokietijos ambasadorius Lietuvoje pažymėjo, jog kalbos, esą Vokietija atsitraukia nuo savo įsipareigojimų dėl brigados, yra įžeidžiančios, o viešai reiškiamas nepasitenkinimas neatsiųs nė vieno papildomo kario į Lietuvą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (67)