Už jo kandidatūrą pirmadienį balsavo septyni komiteto nariai, penki susilaikė.

Komitete dirba 12 parlamentarų.

Pirmadienio rytą posėdžiavęs komitetas nusprendė, kad pirmininko pareigose J. Džiugelis pakeis Mindaugą Lingę. Šis siūlomas vadovauti Biudžeto ir finansų komitetui vietoj Mykolo Majausko, atsistatydinusio iš pareigų po pašalinimo iš partijos.

„Visi esame neblogai pažįstami, Tėvynės sąjungos frakcija deleguoja, tai esu pasiruošęs prisiimti šią atsakomybę, sritis nėra svetima. Manau, kad sėkmingai galėtume tęsti mūsų bendrus darbus ir ateityje“, – prieš balsavimą komitete teigė J. Džiugelis.

Dėl jo paskyrimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininku šią savaitę dar balsuos Seimas.

J. Džiugelis praėjusioje ir šioje Seimo kadencijoje daugiausia dirba Socialinių reikalų ir darbo komitete, yra vadovavęs Seimo Neįgaliųjų teisių komisijai. Jis prieš porą savaičių buvo perkeltas į Seimo Biudžeto ir finansų komitetą, neslėpė, jog norėtų tapti jo pirmininku, tačiau valdančioji Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcija nusprendė į šio komiteto pirmininkus deleguoti M. Lingę. Praėjusią savaitę Seimo sprendimu J. Džiugelis vėl paskirtas Socialinių reikalų ir darbo komiteto nariu.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)