Kaip BNS informavo Klaipėdos savivaldybės Projektų skyriaus patarėja Daina Stankevičienė, Melnragės parko rytinės dalies projektas buvo parengtas kartu su visu Melnragės parko projektu, tačiau jį įgyvendinant buvo iškilę kliūčių.

„Paaiškėjus, kad šiai daliai negalima gauti statybos leidimo dėl šalia esančios hidrometeorologinės stoties apsaugos zonos reikalavimų, projektas buvo padalintas į dvi dalis. Vakarinės dalies projektas patvirtintas ir parkas jau įrengtas, o rytinė dalis liko neįgyvendinta“, – sakė D. Stankevičienė.

Anot jos, pasikeitus hidrometeorologijos stoties apsaugos zonos reikalavimams, atsirado galimybė įrengti ir parko rytinę dalį, teritorijoje, apribotoje Nėgių, Molo, Vėtros gatvių.

Techninio projekto rengėjai – bendrovė „Želdynai“ – patikslins Melnragės parko rytinės dalies projektą ir pasirūpins statybos leidimo gavimu. Jį planuojama gauti kitų metų pavasarį.

D. Stankevičienės teigimu, projektuojant parko rytinę dalį numatytos jungtys su vakarine dalimi.

Planuojama įrengti stabilizuoto grunto pėsčiųjų takus, pastatyti suoliukus ir šiukšliadėžes. Numatomos zonos sportui – lauko treniruoklių aikštelė, krepšinio-tinklinio aikštelė bei vaikų žaidimų aikštelė.

Dėl konkrečių aikštelių poreikio bus apsispręsta po projektinių pasiūlymų viešinimo. Šiuo metu projektiniai pasiūlymai jau yra pateikti viešai svarstyti visuomenei.

Parke planuojama įrengti apšvietimą ir vaizdo stebėjimo kameras, darbus planuojama pradėti kitų metų rudenį.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją