Ji šalyje lankosi siekdama identifikuoti gerąją praktiką ir tobulintinas sritis bei pateikti konkrečias rekomendacijas teisės į privatumą apsaugos srityje.

„Reikėtų ypatingai atidžiai apsvarstyti duomenų apsaugą kalėjimuose“, – apžvelgdama savo vizitą sakė A. B. Nougreres.

Lankydamasi Lietuvoje ji susitiko su keliolika šalies institucijų, įskaitant Valstybės saugumo departamentą, Teisingumo ir Vidaus reikalų ministerijas, Aukščiausiąjį Teismą, Policijos departamentą, Registrų centrą.

Ji taip pat susitiko su Seimo nariais, su kuriais aptarė įstatymą dėl žvalgybos kontrolieriaus instituto įkūrimo, teisės aktų projektus dėl tos pačios lyties asmenų partnerystės.

„Reikia pasakyti, kad tokios pažeidžiamos grupės, kaip migrantai, pabėgėliai, vaikai, senjorai, LGBT, turėtų gauti didesnę apsaugą“, – kalbėjo JT pareigūnė.

Vizito metu surinktos informacijos pagrindu bus parengta ir JT Žmogaus teisių tarybai pateikta JT Specialiosios pranešėjos ataskaita apie teisės į privatumą užtikrinimą Lietuvoje.

A. B. Nougreres pabrėžė, kad Lietuvos atstovai iki ataskaitos parengimo dar galės susitikti su JT atstovais ir aptarti problemines sritis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)