Iš Baltarusijos pusės pribėgę trys veidus pridengę asmenys, neabejojama, šios šalies pareigūnai, kirto sieną. Tada jie priartėjo prie Lietuvos pusėje įrengto fizinio barjero – metalinės tvoros su viršuje pritaisyta koncertina.

Specialiais įrankiais trijulė perkirpo tvoros segmentą ir koncertiną. Tada iš Baltarusijos gilumos buvo pakviesti 4 vyrai bei nurodyta jiems neteisėtai kirsti Lietuvos sieną bei patekti į šalį. Patys baltarusiai spruko į savo teritoriją, pažymima pranešime.

Neteisėti migrantai į Lietuvos gilumą spėjo paėjėti keliasdešimt metrų ir po kelių minučių miške buvo sulaikyti Lavoriškių pasieniečių. Paaiškėjo, kad tai buvo 4 pilnamečiai vyrai, turintys Afganistano piliečių dokumentus.

Trys iš jų skundėsi sveikatos būkle – du dėl kojų problemų, vienas – dėl vidaus organų skausmų. Vyrai kalbėjo ir apie galvų, rankų ir kitus skausmus, kilusius dėl Baltarusijos pareigūnų prieš juos panaudoto fizinio smurto. Vienam vyrui kraujavo nosis, nes, kaip teigė užsienietis, Baltarusijos pareigūnas prieš tai jam smogė į veidą.

Afganistaniečiams Lavoriškių pasieniečiai iškvietė greitąją pagalbą. Atvykę medikai po pirminės apžiūros tris neteisėtus migrantus su VSAT palyda nugabeno į Respublikinę Vilniaus universitetinę ligoninę Lazdynuose, rašoma pranešime.

Pradėjo aiškėti, kad Baltarusijos pasieniečiai į Lietuvą įstūmė du afganistaniečius, kuriems, įtariama, buvo nušalusios kojos. Vienas migrantas dėl to buvo paguldytas į ligoninę. Kitam buvo suteikta skubi pagalba, jis išleistas ir pasieniečių pervežtas į VSAT užkardą.

Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo VSAT Vilniaus pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją