V. Zelenskis pabrėžia, kad nuolaidų šiame kare jis nedarys – Ukraina eis iki galo, kol atsikovos visas rusų okupuotas žemes, taip pat – ir Krymą. Ukrainos žvalgybos valdybos vadas Kirilas Budanovas patikslino, kad pusiasalį susigrąžinti iš okupantų planuojama kitų metų pavasarį arba vasarą.

Kas nutiks, jei Ukrainai šių tikslų įgyvendinti nepavyks? Toks klausimas tampa ypač aktualus Vakaruose pastebint tam tikro krūpčiojimo, susijusio su Krymu.

Neseniai „The Washington Post“ rašė, kad nepaisant to, jog Vakarai remia Ukrainą, baiminamasi, kad bet kokia Ukrainos karinė invazija į Krymą gali paskatinti V. Putiną imtis ryžtingų veiksmų, galbūt net branduolinės bombos panaudojimo.

Straipsnyje teigiama, kad V. Putinui Krymas yra tapęs jo palikimo ramsčiu, kuris neatlaikytų praradus šią teritoriją. V. Putinas yra pareiškęs, kad bet kokie kėsinimaisi atsiimti pusiasalį reikš raudonos linijos peržengimą, o tai nebus toleruojama.

Mintį, kad nereikėtų atmesti ir Ukrainos pralaimėjimo kare tikimybės, neseniai Delfi TV laidoje „Redaktoriaus virtuvė“ iškėlė istorikas Alfredas Bumblauskas.

„Žinoma, bijome kalbėti apie pralaimėjimą, nes baisu“, – teigė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)