Jau antrus metus sostinės rajone puošiama vis ta pati eglė. Vietiniai sako, kad ji itin kukli – kalbų ir aistrų tikrai netrūksta.

„Mačiau tą eglę. Aišku, kad pasijuokėm, nuėjom nusifotografuoti ir tiek. Per kūda eglė. Gal galėtų būti gražiau papuošta, bet tokia kūdutė“, – sakė viena vilnietė.

Kitas LNK kalbintas rajono gyventojas žodžių į vatą nevyniojo. Jis teigė, jog Viršuliškių eglutė atrodo tiesiog tragiškai.

„Labai tragiškai. Per kūda, labai per kūda“, – tikino jis.

Kitas vilnietis teigė, jog eglutė atrodo skurdžiai.

„Bet paskui sužinojau, kad ji užauginta, tai gyva eglė. Ir tikimės, kad gal su metais pasikeis. Suprantu besipiktinančius. Yra skirtingi žmonės, skirtingai žmonės supranta. Norisi gražesnės.

Tikėjomės, kad ji ir bus gražesnė. Bet nieko, su metais gal bus“, – sakė jis.

Kelios rajono gyventojos LNK teigė, jog eglutė, visgi, graži.

„Nuomonių yra skirtingų, visokių reikia. Svarbu, kad ji yra“, – kalbėjo viena iš jų.

O Viršuliškių seniūnas Vladimiras Bieliauskas teigė, jog žvelgdamas į šią papuoštą eglę galvoja, kad tai yra nuostabus projektas.

„Aš galvoju, kad tai yra nuostabus projektas. Tai buvo mano pasiūlyta vietinei bendruomenei, kad ten, kur anksčiau puošėme eglę, tai buvo suspausta vieta, o mes kviečiame vaikus iš darželių, mokyklų, tai eglutės įžiebimo akcentas – jiems įdomu“, – apie vietos pakeitimą pasakojo jis.

V. Bieliauskas teigė, jog nauja eglė buvo bandyta pasodinti iš bendruomenės lėšų.

„Pasodinome didesnę. Bet, deja, ji neprigijo. Po metų vėl kalbėjau su bendruomene, sako, kad gera idėja – darom. Vėl buvo finansuotas eglės sodinimas.

Specialistai iškviesti sakė, kad jei vėl bus pasodinta didesnė eglė, ji neprigis. Tuo labiau, ji kainuoja didžiulius pinigus, kurių mes neturime“, – LNK žinioms sakė Viršuliškių seniūnas.

Jis tikino, jog ateityje bus gražu, o dabar kol kas norisi didesnės eglės.

Visą LNK reportažą žiūrėkite čia: