„Per pastarąjį laikotarpį susikaupė klausimų, į kuriuos norisi atsakyti ir pateikti komentarus. Todėl rytoj (ketvirtadienį) 11 val. kviečiame susitikti Kauno miesto savivaldybės didžiojoje salėje. Dalyvaus Kauno miesto savivaldybės meras Visvaldas Matijošaitis, administracijos direktorius Tadas Metelionis ir Centrinio viešųjų pirkimų skyriaus vedėja Daiva Čeponienė“, – trečiadienį po pietų pranešė Kauno mero patarėjas viešiesiems ryšiams Tomas Jarusevičius.

Pastaruoju metu Kauno savivaldybę ir trečiosios kadencijos sieksiantį merą V. Matijošaitį purto ne vienas skandalas. Parlamentinio tyrimo metu paaiškėjo, kad mero šeima naudodama abejotinas schemas prestižinėse Kauno vietose įsigijo nemažai žemės sklypų, juos pirko iš asmenų, kuriems nuspręsta grąžinti žemę.

Merui tenka aiškintis ir dėl valstybės saugotų kultūros vertybių sunaikinimo jam priklausančiame Kačiūniškės dvare. Vakar prasidėjo teismo procesas, Kultūros paveldo departamentas (KPD) siekia iš mero, jo sūnaus Šarūno Matijošaičio vadovaujamos bendrovės „Kauno saulėtekis“ ir joje statybos darbų vadovu dirbančio asmens prisiteisti 34 tūkst. eurų įvertintą žalą.

Taip pat daug klausimų kelia Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pateiktos išvados apie viešųjų pirkimų Kaune ypatumus, kuriose taip pat minimas miesto vadovas, esą priimantis esminius sprendimus.

Tačiau šiandien turėjusi vykti spaudos konferencija buvo atšaukta. Mero patarėjas T. Jarusevičius nurodė, kad ji perkeliama kitam laikui, bet aiškios priežasties nenurodė.

Užsimenama, kad Kauno mero susitikimas su žiniasklaidos atstovais galėtų vykti kitos savaitės pradžioje.

Perrinkimo sieksiantis Kauno meras V. Matijošaitis bendrauti su jo veiklą tiriančiais žiniasklaidos atstovais pastaruoju metu demonstratyviai vengia. Jis neatsiliepia į skambučius telefonu, neatsako į oficialiu savivaldybės tarybos nario ir mero elektroniniu paštu siunčiamus klausimus. Portalas Delfi V. Matijošaičio atsakymo laukia nuo birželio mėnesio, tačiau nei meras, nei jo patarėjas iki šiol jų nepateikė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)