Mes ir patys turime bent tris vadinamuosius rusiškus kompleksus, todėl esą ir Rusiją bei jos perspektyvas ne visada vertiname adekvačiai ir racionaliai, tvirtina buvęs Lietuvos premjeras, Europos Parlamento narys Andrius Kubilius.

Jis pripažino, jog išties kyla klausimas, ar Europai su Rusijos demokratais pavyktų pasiekti permainų Rusijoje, tačiau būtų nedovanotina to nepabandyti.

„Vienas tokių dalykų, kaip galėtume padėti, tai stiprinti Rusijos opozicijos galimybės veikti ir komunikuoti atgal į Rusiją tokias žinutės, kurios leistų eiliniams Rusijos piliečiams geriau suvokti, į kokias bėdas Rusija yra pati pakliuvusi su tokiu Putino režimo. Ir tam reikia daugiau televizijos kanalų, kurie bendrautų su Rusijos piliečiais, skleistų tą opozicinę nuostatą. Sulaukėme tokios situacijos, kai vienas iš opozicinių ir populiarių televizijos kanalų, kurį patys latviai buvo pasikvietę, kai jis buvo išvarytas iš Maskvos, dėl vienokių ar kitokių priežasčių jam buvo atimta licencija. Nežinau, ar tikrai tai išmintingas sprendimas. Mes patys naujų kanalų nesukuriame, bet tuos, kurie gal ir su klaidomis veikia, uždarome. Tai čia Putinui suteikiame didelio džiaugsmo, taip vertinu situaciją“, – savo nuomonę dėstė A. Kubilius.

Kubiliaus pozicijai, jog „Dožd“ kanalo licencijos atėmimas Latvijoje buvo klaida prieštaravo politikos analitikas Marius Laurinavičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)