Pasak LRT, A. Veryga teigė, kad prieš priimant sprendimą, bendravimas su Lietuvos vaistinių asociacija buvo pasirinktas dėl skaidrumo. Anot jo, taip elgtasi, jog niekas negalėtų apkaltinti, kad išskiriamas vienas ar kitas vaistinių tinklas, tačiau A. Veryga teigė nežinantis, ar buvo kažkokie slapti pokalbiai ir derinimai tarp vaistų pardavėjų.

„Tai gal ir tarėsi, bet, sakyčiau, jeigu ir tarėsi, tai žiauriai prastai susitarė, nes ta situacija pacientams tikrai gerėja tada“, – laidai „Svarbi valanda“ tvirtino A. Veryga.

A. Veryga sveikatos apsaugos ministru dirbo 2016-2020 metais, jį delegavo parlamentinę daugumą turėję „valstiečiai“.

Konkurencijos taryba antradienį pranešė išsiaiškinusi, kad 2017 metais Sveikatos apsaugos ministerijai nusprendus įvertinti, ar reikia keisti vaistų mažmeninės ir didmeninės prekybos antkainius, ji paprašė asociacijos pateikti ekonominiais skaičiavimais pagrįstus antkainių pasiūlymus.

Tarpininkaujant Vaistinių asociacijai, vaistų prekybos bendrovės suderino ministerijai pateiktus kompensuojamųjų vaistų antkainius, tariamai pagrįstus jų veiklos kaštais.

Sveikatos apsaugos viceministras Aurimas Pečkauskas, komentuodamas Konkurencijos tarybos sprendimą, teigė, kad dėl kompensuojamųjų vaistų antkainių kalta ne tebegaliojanti jų nustatymo tvarka, o tai, kaip ją įgyvendino konkrečios vaistinės ir jas vienijanti asociacija.

Konkurencijos taryba Vaistinių asociacijai bei aštuonioms vaistų prekybos ir konsultacijų bendrovėms už draudžiamus susitarimus skyrė beveik 73 mln. eurų baudų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)