„Dabar tikrai sulaukiame gana didelių sniego kiekių ir ta temperatūra labai stipriai nekrito būtent dėl didelio debesų kiekio – laikėsi pastoviai apsiniaukęs dangus, krito krituliai. Artimiausiomis dienomis, dar šiandien pasninga daugelyje rajonų, vietomis – gausiau, išlieka gūsingas vėjas, vietomis kyla pūgos ir pusto.

Bet artimiausią naktį ciklonas, kuris atnešė mums daug sniego, turėtų trauktis ir jau pasnigs mažiau“, – laidoje „Delfi rytas“ antradienį sakė sinoptikas P. Starkus.

Jo teigimu, trečiadienio nakties pradžioje sniegas labiau tikėtinas rytinėje šalies pusėje, po truputį ir jis tols, ilgai netruks, neturėtų būti ir smarkus.

„Į rytą nuo pajūrio Lietuvą pasieks kita drėgmės zona. Tad ten gali būti ir šiek tiek mišresnių kritulių, tikėtina ir nedidelė, silpna lijundra. Bet traukiantis šiam ciklonui ateinančią naktį sulauksime šiek tiek pragiedrulių, temperatūra kris labiau. Paryčiais šalyje turėtų būti 7–12 laipsnių šalčio. Tai jau jausis kaip šaltesnis rytas“, – kalbėjo P. Starkus.

Trečiadienio dieną, anot LHMT sinoptiko, sulauksime nedaug sniego.

„Daugiau jo – šiaurės vakarinėje šalies pusėje. Kai kur gali formuotis silpna lijundra. Bet didesnėje šalies dalyje liks temperatūros neigiamos – 1–6 laipsniai šalčio. Ir artimesnė nuliui temperatūra tikėtina tik pajūryje.

Kadangi tiek naktį, tiek ir rytoj dieną ten bus stipresnis vėjas. Ir nuo jūros, kurios temperatūra teigiama, pūs gana gūsingas pietvakarių vėjas, tad ten bus šilčiau“, – kalbėjo sinoptikas.

P. Starkaus teigimu, darbo savaitės pabaiga ypatingai daug nuo dabartinių orų nesiskirs.

„Išlieka gana panaši situacija, kuomet kyla šalia mūsų regiono daugiau drėgmės pritvinkę debesys nuo pietų Europos. Tad tiek ketvirtadienį, tiek ir penktadienį vis sulauksime sniego. Ir jis bus labiau tikėtinas pietrytinėje šalies pusėje.

Temperatūros bus artimos artėjančiai parai – naktimis kiek daugiau pašals, dienomis išliks neigiamos temperatūros“, – kalbėjo sinoptikas.

Savaitgalį sniego vis dar sulauksime, teigė LHMT atstovas P. Starkus.

„Turėtų būti nemažai debesų. Rimtesnio atšilimo iki šios savaitės pabaigos tikrai nenumatoma“, – laidoje „Delfi rytas“ antradienį sakė sinoptikas.

Jis teigė, jog orų prognozėms Kalėdoms dar nėra itin tikslios, bet tokio kiekio sniego net ir galimas atšilimas nutirpdyti neturėtų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)