„Postų daug, o žmonių trūksta. Kai dar kažkur Šedbarą girdėjau bando išsiųsti, tada iškils klausimas, kas Teisės ir teisėtvarkos komitetui, labai svarbiam, vadovaus. Pasirodo didelė frakcija, o išrinkti vadovą sunku”, – antradienį Seime žurnalistams teigė A. Sysas.

Tuo tarpu tai, ar yra geras sprendimas SRDK pirmininko postą patikėti konservatorių frakcijos nariui Justui Džiugeliui, pasak socialdemokrato, parodys laikas, tačiau krūvis SRDK pirmininkui yra labai didelis.

„Svarbiausias dalykas, ar Justas sugebės tą visą medžiagos kiekį absorbuoti, nes reikia vadovauti komiteto posėdžiui, žinoti kiekvieną įstatymą, niuansus, pasiūlymus, bet laikas parodys. Mano didžiausia baimė, kad nepadidėtų krūvis biuro darbuotojams ir, jog sklandžiai darbas vyktų komitete. Visgi svarstome visą eilę svarbių įstatymų, tai Neįgaliųjų socialinės integracijos naujasis įstatymas, Valstybės tarnybos įstatymas ir tų įstatymų visada mūsų komitetui netrūksta, tai darbas nuoseklus, sudėtingas ir sunkus”, – aiškino parlamentaras.

Vis tik A. Sysas pažymėjo, kad jam nekelia nepasitikėjimo J. Džiugeliu faktas, jog jis neturi aukštojo išsilavinimo. Anot jo, svarbiausia komiteto pirmininkui yra vadovavimo patirtis ir gebėjimas išgirsti visus bei apdoroti informaciją.

„Dėl šito (kad J. Džiugelis baigęs 12-a klasių – ELTA) mažiausiai pergyvenu. Gali turbūt vadovauti ir 4-ias klases baigęs, jeigu moka skaityti ir rašyti. Tai yra vadovavimo patirtis ir sugebėjimas išgirsti visus, apdoroti informaciją ir priimti sprendimus, kurie leistų komitetui dirbti”, – sakė Seimo narys.

„Aš neprisimenu, mūsų komitete turbūt tokių atvejų nebuvo, o kitų nesekiau. Reikia sveikinti, kad žmonės turi drąsos, įsitikinimų, kad jūra iki kelių”, – pridūrė jis.

ELTA primena, kad Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcija antradienį sutarė dėl naujo parlamento BFK pirmininko. Į postą konservatoriai nutarė deleguoti dabartinį Seimo SRDK pirmininką Mindaugą Lingę.

Tuo metu SRDK pirmininkavimą žada perimti konservatorių frakcijos narys Justas Džiugelis.

Kaip anksčiau Eltai teigė TS-LKD frakcijos seniūnė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė, viliamasi, kad naujasis komiteto pirmininkas bus patvirtintas jau ketvirtadienį vyksiančiame Seimo plenariniame posėdyje.