M. Lingė iki šiol vadovavo Seimo Socialinių reikalų ir darbo komitetui. Į šio komiteto pirmininkus siūlomas Justas Džiugelis.

Kaip po sprendimo žurnalistams Seime komentavo frakcijos seniūnė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė, tiek J. Džiugelis, tiek M. Lingė yra patyrę politikai, galintys gerai vadovauti komitetams.

„Tikrai nei vienas iš šių kandidatų nebuvo euforijoje. Manau, kad pakankamai gerai jautėsi tose pareigose ir tose temose, kuriose dirbo iki šiol, tačiau bendruomeniniame veikime svarbu yra išgirsti ir kitų kolegų nuomones bei lūkesčius“, – sakė politikė.

Pats M. Lingė sakė vertinantis frakcijos pasitikėjimą.

„Tai nėra pareigos, kurių siekiau ar kurias projektavau, bet pareiga yra komiteto darbą organizuoti taip, kad grįžtų komandinis darbas ir kad turėtume vieningą Seimo, Vyriausybės politiką“, – komentavo politikas.

Jis pripažino, kad aplinkybės nesusiklostė natūraliai.

„Gyvenimas nestovi vietoje, tai priimame iššūkius“, – sakė M. Lingė.

Politikas vylėsi, kad BFK jam pavys sutarti ir su opozicijos atstovais.

„Būtų turbūt sudėtinga. Matyt, visų pirma, Mišri frakcija, abejoju, kad įgytų teisę į šią kvotą techniškai“, – į klausimą, ar pavyktų komitete dirbti su M. Majausku, atsakė M. Lingė.

Parlamentaras neslėpė, kad jam gaila palikti Socialinių reikalų ir darbo komitetą, tačiau akcentavo, kad J. Džiugelis yra patyręs politikas, ir gali perimti vadovavimą komitetui.

„Manau, kad puikiai susitvarkys“, – sakė M. Lingė.

J. Džiugelis taip pat neslėpė, kad frakcijos sprendimas buvo netikėtas.

„Frakcijos sprendimas buvo kiek netikėtas, tačiau socialinė sritis man yra labai gerai pažįstama. Tad dėsiu visas pastangas, kad Socialinių reikalų ir darbo komitetas ir toliau veiktų sklandžiai bei rezultatyviai. Sieksiu, kad kartu su Vyriausybe galėtume įgyvendinti užsibrėžtus ir labai reikalingus darbus“, – Delfi sakė J. Džiugelis.

Konfliktas su Majausku

Konfliktas tarp buvusio BFK pirmininko M. Majausko ir konservatorių kilo nesutarus dėl PVM lengvatos maitinimo įstaigoms. Partijos prezidiumas kiek anksčiau apsisprendė M. Majauską pašalinti iš TS-LKD narių gretų.

Antradienį M. Majauskas pareiškė, kad neturėdamas reikiamo savo kolegų palaikymo pats traukiasi iš BFK pirmininko pareigų. Tai parlamentaras pranešė po to, kai, valdantiesiems boikotavus slaptą balsavimą, nepavyko nepasitikėjimo procedūra juo kaip komiteto pirmininku.

Ketvirtadienį politikas pranešė, kad savo noru traukiasi ir iš konservatorių frakcijos Seime.

M. Majauskas taip pat priėmė sprendimą kelti savo kandidatūrą į Vilniaus merus. Mero posto jis sieks kaip savarankiškas kandidatas.

„Turiu idėjų, energijos ir esu pasiruošęs atiduoti visas jėgas Vilniui. Nusprendžiau, kad atėjo laikas žmonėms, nebijantiems imtis atsakomybės. Esu giliai įsitikinęs, kad kaip nepriklausomas kandidatas galėčiau geriausiai atstovauti vilniečių interesams ir suvienyti skirtingas bendruomenes, moderuoti skirtingų partijų interesus“, – žurnalistams Seime praėjusią savaitę sakė M. Majauskas.

Mykolas Majauskas

Apie galimybę kandidatuoti į merus jis sakė pradėjęs galvoti po to, kai TS-LKD nusprendė jį šalinti iš partijos.

„Pradėjau galvoti po pašalinimo iš partijos, suprasdamas, kad esu pasiruošęs veikti ir dirbti, tarnauti Lietuvos žmonėms kaip nepriklausomas Lietuvos žmonių atstovas“, – tvirtino M. Majauskas.

Parlamentaras neslėpė ir rimtų ambicijų.

„Aš tikiuosi patekti į antrą turą, kur, tikėtina, jog galiu susitikti su ponu Zuoku. Paskutinė mūsų akistata 2016 metais baigėsi mano laimėjimu. Tikiu, kad galiu tai pakartoti“, – akcentavo M. Majauskas

Potencialiais kandidatais užimti BFK pirmininko postą buvo įvardijami TS-LKD atstovai Andrius Vyšniauskas, M. Lingė, J. Džiugelis.

Naują komiteto sudėtį dar turės patvirtinti visas Seimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)