„Kad tiek turėsime svečių lapkritį, gruodį, ir dabar pilnai jau vyksta rezervacijos sausio, vasario mėnesiui, kurie būdavo pustuščiai, tai šiek tiek nustebino“, – LNK Žinioms sakė „Versmės“ sanatorijos direktorė Rasa Noreikienė.

Jos teigimu, šventiniam laikotarpiui neliko nei vienos laisvos vietos.

„Užimtumas prieš Kalėdinį laikotarpį yra maksimalus, praktiškai laisvų vietų neturime. Kas labai džiugina, kad ir naujametiniam vakarui esame išsipardavę visas vietas, nors dar tik gruodžio pradžia“ – teigė LNK pašnekovė.

Jau dabar visų Birštono sveikatinimo įstaigų užimtumas – daugiau nei 70 proc.

„Jau daugiau negu pusę rezervacijų tikrai turime, artėjame ir prie dviejų trečdalių užimtumo, bet dar priimame rezervacijas. Srautai yra palyginti atsigavę, o žmonės – optimistiškesni: drąsiau atvažiuoja, drąsiau renkasi pabūti ilgesnį laiką. Tikrai džiaugiamės popandeminiu laikotarpiu“, – teigė „Eglės“ sanatorijos pardavimų vadovė Viltė Liaugodienė.

Birštoniečiai sako, kad turistai ramaus kurorto gyvenimo tikrai netrukdo, priešingai – jie džiaugiamasi, kad vietinis verslas turi iš ko gyventi.

„Čia, Birštone, nėra ko siausti, čia ramus miestas“, – LNK sakė Birštono gatvėje sutiktas praeivis.

Kainų nekels, nes jau kėlė

Per šventes, anot LNK Žinių, žadama kainų nekelti, nes daug kas brango dar rudenį.

Dabar vidutiniškai para žmogui sanatorijoje kainuoja apie 100 eurų. Klientai viliojami šventinėmis programomis ir specialiais procedūrų pasiūlymais.

„Tai – gydomasis purvas, be jokios abejonės – baseinas su pirtimis, taip pat mineralinis vanduo. Na, ir žinoma, masažai“, – pasiūlymus klientams vardijo R. Norkienė.

V. Liaugodienė atkreipė dėmesį, kad Kalėdinis laikotarpis sutampa su vaikų atostogomis.

„O pas mus yra didelė vaikų šventė, susibūrimas ir tikrai turime ką pasiūlyti vaikams“, – aiškino ji.

Birštono viešbučiai taip pat beveik pilni, rezervacijos ir toliau vyksta.

„Kalėdų antrai dienai ir panašiai turime 80 proc. ir daugiau užimtumą. Nauji metai, panašu, kad lieka paskutinės minutės klausimas, tai labai tikimės, kad pasipildys, nes kol kas net neturime 10 ar 30 procentų“, – teigė viešbučio „Esė“ vadovas Vytenis Zaloga.

Jo teigimu, SPA viešbučiui ramybė ir poilsis yra prioritetas, todėl trankaus naujamečio vakarėlio svečiams nesiūloma.

Grįžta turistai iš užsienio

Birštono turizmo ir informacijos centro direktorė Rūta Kapačinskaitė LNK Žinioms teigė, kad maitinimo sektorius kaip ir visoje Lietuvoje šiek tiek „buksuoja“.

„Tai yra išties labai jautri rinkos dalis. Kiek teko bendrauti su maitinimo verslu, yra privačių užsakymų šventiniam laikotarpiui. Kainos tikrai yra išaugusios“, – kalbėjo ji.

Apie 90 proc. poilsiautojų Birštone – lietuviai. Tačiau pradėjo grįžti Lenkijos, Latvijos, Izraelio ir Vokietijos turistai.

„Su užsienio šalimis tikrai reikėjo padirbėti ir įtikinti, kad tikrai yra saugu šalis ir karas yra šiek tiek toliau, ne pačioje Lietuvoje. Nes buvo nuogąstavimų ir tikrai jų yra išlikę“, – sakė R. Kapašinskaitė.

Šventiniu laikotarpiu kultūrinis gyvenimas Birštone bus aktyvus – nuo meninės saviveiklos koncertų iki scenos grandų pasirodymų.

Visą LNK Žinių reportažą apie Birštoną per šventes žiūrėkite čia: