„Pavardės išsakytos viešumoje buvo įvairios, įvairūs pasamprotavimai, aš konkretesnių kažkokių dalykų nebūčiau linkusi minėti, bet rytoj mes frakcijoje padiskutuosime, tikiuosi, kad rytoj priimsime sprendimą ir tuomet jau ketvirtadienį, matyt, plenariniame posėdyje galėtų būti tvirtinama kandidatūra“, – Eltai teigė R. Morkūnaitė-Mikulėnienė.

Konservatorių frakcijos seniūnė akcentuoja, kad kol kas panašu, jog frakcija rinksis iš kelių galimų kandidatų.

„Kol kas yra ne viena pavardė, bus matyti, kaip mes sutarsime. Tai visą laiką tokiais atvejais turime diskusijas, visą laiką įsivertiname, kas geriausiai bendruomenei, kas galėtų šioje situacijoje būti tinkamiausias žmogus, tai tą sprendimą ir priimsime“, – sakė konservatorė.

Tarp galimų kandidatų užimti vieną svarbiausių Seimo komitetų postų yra Seimo nariai Matas Maldeikis, Antanas Čepononis, Paulė Kuzmickienė, Mindaugas Lingė. Visgi, pastaruoju metu realiausiu pretendentu užimti BFK pirmininko vietą įvardijamas A. Vyšniauskas.

ELTA primena, kad konfliktas tarp buvusio BFK pirmininko Mykolo Majausko ir konservatorių kilo nesutarai dėl PVM lengvatos maitinimo įstaigoms. Partijos prezidiumas pastarąją savaitę apsisprendė M. Majauską pašalinti iš TS-LKD narių gretų.

Antradienį M. Majauskas pareiškė, kad neturėdamas reikiamo savo kolegų palaikymo pats traukiasi iš Seimo Biudžeto ir finansų komiteto (BFK) pirmininko pareigų. Tai parlamentaras pranešė po to, kai, valdantiesiems boikotavus slaptą balsavimą, nepavyko nepasitikėjimo procedūra juo kaip BFK pirmininku. Ketvirtadienį politikas pranešė, kad savo noru traukiasi ir iš konservatorių frakcijos Seime.

M. Majauskas taip pat priėmė sprendimą kelti savo kandidatūrą į Vilniaus merus. Mero posto jis sieks kaip savarankiškas kandidatas.

Iš TS-LKD gretų pašalintam parlamentarui M. Majauskui pasitraukus iš BFK pirmininko pareigų, jau antradienį konservatoriai rinksis naują komiteto lyderį. Vienas iš potencialių kandidatų užimti pareigas parlamentaras Andrius Vyšniauskas neatmeta savo galimybių kandidatuoti, vis tik, pažymi jis, yra ir kitų pareigas galinčių užimti politikų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją