„Vis dėlto dėl pustymo sniego danga paaugo labai netolygiai: vienur atsirado didelės sniego pusnys, kitur vėjas sniegą nupūtė“, – rašė jie.

Storiausia sniego danga buvo fiksuota Utenos rajone – net 39 centimetrai.

„Šiandien ryte storiausia sniego danga buvo Tauragnuose (Utenos r.) net 39 cm, Buivydžiuose (Vilniaus r.) – 35 cm, Guntauninkuose (Ignalinos r.) – 32 cm, Dūkšte (Ignalinos r.) ir Puvočiuose (Varėnos r.) – po 30 cm, Laukuvoje (Šilalės r.) ir Švenčionyse – po 29 cm.

Mažiausiai sniego buvo Nidoje – 6 cm, o taip pat Centrinėje Lietuvoje – apie 11–14 cm“, – informavo sinoptikai.

Jie kartu pabrėžė, jog pirmadienio dieną ir artimiausią naktį daugiausia snigs vakarinėje šalies dalyje.

„O mažiausiai – pietrytiniuose ir rytiniuose rajonuose“, – feisbuke pirmadienį rašė LHMT atstovai.

Delfi primena, kad keliuose pirmadienį eismo sąlygos išlieka sudėtingos dėl snygio ir pustymo, įspėja Automobilių kelių direkcija.

9 val. duomenimis, eismo sąlygos yra sudėtingos beveik visoje Lietuvoje. Sąlygos vairavimui ypač prastos Ignalinos, Pakruojo ir Plungės rajonuose.

Šalyje valstybinės reikšmės kelių dangos – slidžios, su pažliugusio ar puraus sniego provėžomis, kurios daug kur siekia 10–15 centimetrų. Mažesnio eismo intensyvumo rajoniniai keliai visoje Lietuvoje išlieka provėžoti, slidūs, vietomis padengti prispausto, pažliugusio ar puraus sniego sluoksniu siekiančiu iki 20 centimetrų.

Zarasų apylinkėse rajoniniai keliai yra sunkiai pravažiuojami.

Pasak kelininkų, didžiojoje šalies dalyje – snygis ir pustymas, vakarų Lietuvoje vietomis – smarkus. Kėdainių rajone – lijundra, Anykščių ir Trakų rajonuose – dulksna. Oro temperatūra siekia nuo 2 iki 5 laipsnių šalčio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją