„Sakoma, kad tikslas pateisina priemones. Tačiau dabartinė padėtis Kaune įrodo, koks ydingas gali būti toks požiūris. Suremontuotos gatvės, atnaujintos aikštės, auganti ekonomika – visa tai laukti ir miestiečiams reikalingi rezultatai, bet jie daromi užsikimšus ausis bendruomenių nuomonei, užsimerkus prieš piktnaudžiavimą padėtimi, menkinant atskirų gyventojų grupių poreikius. Tokia „tvarkos darymo“ kaina pamina visų miestiečių orumą. Ir su tuo Kaunas taikstytis neturi“, – teigia Ieva Budraitė.

Pasak kandidatės, Kauno potencialas skaidriam ir į aplinkos kokybę orientuotam valdymui – didelis.

„Kaunas – tai žalių idėjininkų lopšys. Čia kilo pirmieji ekologiniai judėjimai, kovoję prieš aplinkos taršą ir sovietų okupaciją. Tačiau praėjus daugiau nei trims dešimtmečiams, Kaune tikros demokratijos vėl pasigendama, o kai kurie ekologiniai iššūkiai ignoruojami metų metus. Subūrėme komandą, kad pasiūlytume alternatyvą ne tik „Atgajos“ judėjimo laikus menantiems kauniečiams, bet ir jauniems žmonėms, kurie nori kurti, dirbti ir auginti vaikus laisvame bei sveikame mieste“, – sako kandidatė į Kauno merus.

Žaliųjų rinkiminėje programoje Kaunui – dalyvaujamojo biudžeto idėja, vietinių apklausų ir referendumų organizavimas, ryžtingas taršos mažinimas, dėmesys dalijimosi ekonomikos skatinimui, atsinaujinančios energetikos plėtra ir kiti klausimai.

„Kaunas nenusipelnė būti vieno asmens interesų įkaitu. Jis gali tapti žalių ir įtraukių koncepcijų lyderiu ir mes kviečiame to siekti drauge“, – teigia žaliųjų vadovė Ieva Budraitė.

30 metų amžiaus kandidatė neseniai antrai kadencijai buvo perrinkta eiti Lietuvos žaliųjų partijos pirmininkės pareigas, taip pat yra visuomeninė Aplinkos ministro patarėja, Žaliosios politikos instituto direktoriaus pavaduotoja. Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institute yra įgijusi viešosios politikos analizės magistro laipsnį. I. Budraitė žinoma tokių aplinkosauginių projektų kaip kasmetinė upių švarinimo iniciatyva „River Cleanup Lietuva“ ir Nacionalinis aplinkosaugos egzaminas organizatorė, klimato krizės sprendimų advokatorė.

Partijos keliamų kandidatų į Kauno miesto tarybą sąraše ir Saulius Pikšrys, aplinkosaugos ir energetikos ekspertas, vienas iš ekologinio judėjimo „Atgaja“ įkūrėjų. Į tarybą taip pat kandidatuos pedagogė, Lietuvos mokytojų sąjūdžio steigėja Rūta Andriuškevičienė, vienos didžiausių logistikos įmonių padalinio vadovas Martynas Petraitis, aplinkos duomenų analitikas Svajūnas Plungė, ilgametis Kauno statybos ir paslaugų mokymo centro padalinio vadovas Albertas Regalovskis, viešojo administravimo, smulkaus verslo ir kitų sričių atstovai.

Lietuvos žaliųjų partija šiuo metu yra atstovaujama Panevėžio miesto, Kaišiadorių, Molėtų ir Utenos rajonų tarybose. Radviliškio rajone pernai buvo išrinktas pirmasis partijai atstovaujantis meras. Rinkimai vyks kovo 5 dieną.