Buvęs Jungtinių Amerikos valstijų (JAV) jūrų pėstininkas bei Jungtinių Tautų (JT) ginklų inspektorius, itin daug vertingų žinių ir neeilinės patirties turintis karybos ekspertas. Taip Rusijos žiniasklaidoje pristatomas amerikietis Scottas Ritteris (Skotas Riteris).

Šis veikėjas Kremliaus propagandistams ypač naudingas, atvirai prorusišką naratyvą transliuojantį, rusų veiksmus pateisinantį amerikietį jie vadina „nešališku ekspertu”.

Ne šiaip eilinio amerikiečio, bet buvusio pareigūno svaičiojimai apie Ukrainoje neva susitelkusius nacius, blogio jėgas, tiesiog organiškai nekenčiančias rusų – Rusijos tamsuomenei skamba įtikinamai. Jo svarstymai puikiai pasitarnauja ne tik menkinant Ukrainą bei teisinant pradėtą karą, bet ir drąsinant pačius rusus, juos įtikinant savo valstybės galybe ir kariuomenės ginkluote.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)