Pranešime spaudai teigiama, kad dalyvauti rinkimuose jį paskatino sostinės gyventojų parama, įsisenėjusios ir nesprendžiamos miesto problemos, bei paskutiniai įvykiai, susiję su sostinės viešojo transporto vairuotojų streiku, kai dabartinė Vilniaus valdžia bei įmonės vadovybė pademonstravo visišką aroganciją ir nesugebėjimą atsižvelgti į savivaldybės darbuotojų interesus.

„Esu kilęs iš Šiaulių, tačiau Vilniuje gyvenu jau beveik 20 metų. Mano patirtis versle leidžia teigti, kad tiek ūkiniai, tiek vadybiniai, administraciniai ir kiti praktiniai gebėjimai, reikalingi einant miesto vadovo pareigas yra išbandyti praktikoje. Teko dirbti tiek Šiaulių, tiek Vilniaus savivaldybės tarybose, tad turėdamas galimybę palyginti, galiu pasakyti, kad mane labai stebina, kodėl paprastos, ūkiškos problemos, kurios mažesniuose Lietuvos miestuose yra sprendžiamos greitai ir lengvai, Vilniuje konservuojamos metų metus“, – pranešime spaudai sako A. Gedvilas.

Anot politiko, didžiausia miesto problema – atotrūkis tarp centrinių ir pakraščiuose esančių rajonų, demonstruojantis dabartinės valdžios požiūrį į miestiečius.

„Gali tiesiog vizualiai stebėti kaip blogąja prasme keičiasi miesto aplinka, važiuojant iš centro, link pakraščių. Tai yra ne šiaip atsitiktinumas, o sisteminio sostinės valdžios požiūrio į gyventojus pasekmė. Deja, toks pat požiūris yra būdingas ir mūsų centrinei valdžiai, kai vieni žmonės yra laikomi geresniais už kitus. Tokią praktiką, bent jau savivaldybės lygmeniu aš ruošiuosi išgyvendinti, tapęs visų sostinės gyventojų meru“, – teigia politikas.

Kandidatui daug klausimų kelia dabartinės Vilniaus valdžios priimami sprendimai, kuriais jau domisi ir teisėsaugos institucijos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją