Apie naujausią atliktą tyrimą LNK žinioms pasakojo „Gyvi gali“ vadovė Meda Šermukšnė.

„Didžioji dauguma lietuvių valgo mėsą 4 kartus ir daugiau per savaitę, kai PSO rekomenduoja ne daugiau nei tris kartus per savaitę valgyti mėsos patiekalus.

Čia yra toks vienas pagrindinių atradimų – tai mūsų visiškai nenustebino, tai matome ir iš statistikos. Lietuvai mėsos suvalgo tris kartus daugiau, nei yra rekomenduojama“, – LNK sakė „Gyvi gali“ vadovė Meda Šermukšnė.

Jos teigimu, tyrimas atskleidė, jog dauguma lietuvių norėtų, kad valdžia imtųsi veiksmų ir paskatintų augalinės maisto prieinamumas, vartojimas.

„Arba tai, kad didelė dalis lietuvių, jeigu būtų pakankamai prieinamas augalinis maistas, jeigu kaina, skonis, tekstūra būtų kaip gyvūninių produktų, tai jie mieliau rinktųsi augalinius produktus“, – teigė „Gyvi gali“ vadovė.

M. Šermukšnė kalbėjo, jog vis daugiau žmonių Lietuvoje stengiasi mažinti mėsos suvartojimą, arba visai jos atsisako.

„Mes matome, kad augalinis maistas šiaip pasaulyje ir Lietuvoje populiarėja, žmonės ima daugiau domėtis. Ir tai paskatina įvairios priežastys – tiek pačių žmonių sveikata. Taip pat, aplinkos apsaugos priežastys.

Tą parodė ir mūsų tyrimas – žmonės supranta gyvūninių produktų vartojimo kenksmingumą aplinkai. Ir, gyvūnų gerovės priežastis, man tai taip pat svarbu matyti, jog žmonėms tai rūpi“, – sakė LNK pašnekovė.

M. Šermukšnė teigė, jog žmonės iki šiol atrodo, kad augalinės kilmės mityba yra brangi.

„Ką irgi drįsčiau paneigti, tai labai priklauso ir nuo to, ką mes pasirenkame valgyti. Kruopos, daržovės tikrai nėra tokios brangios“, – LNK sakė ji.

Visą LNK pokalbį su M. Šermukšne žiūrėkite čia: