Biudžeto ir finansų komiteto pirmininko postas Seime – prestižinis. Kas vietoje M. Majausko jį užims, konservatoriai žada nuspręsti antradienį.

Norėtų konservatorius J. Džiugelis, bet opozicija sako, kad tokiame komitete kartelė būtų žemai nuleista, nes politikas yra baigęs tik 12 klasių.

„Kitą savaitę bus sprendimas formalus, bet frakcijoje palaikymą turiu“, – LNK sakė J. Džiugelis.

Paklaustas, ar frakcijai nekyla klausimų dėl jo išsilavinimo, politikas pabrėžė, kad negalvoja, jog išsilavinimas gali kenkti Seimo nario veikloje.

Bet šiuo metu realiausias kandidatas yra ne J. Džiugelis, o konservatorius Andrius Vyšniauskas.

„Esu baigęs daugiau mokslų, tas yra faktas“, – LNK sakė jis.

A. Vyšniauskas turi Vilniaus universiteto Lyginamosios politikos magistro laipsnį. Dabar yra Kaimo reikalų komiteto narys.

„Lietuvos kaime taip pat yra labai svarbi biudžeto dalis“, – kalbėjo A. Vyšniauskas.

Andrius Vyšniauskas

Kompetencijų finansams, kaip sako pats A. Vyšniauskas – turi. Svarbiausia, anot jo, kad pirmininkas gebėtų dirbti su Vyriausybe, o ne kištų pagalius į ratus.

„Čia ne lojalumo klausimas. Gebėjimas dirbti su Vyriausybe, derinti įstatymų projektus, ruošti išvadas – yra labiau diplomatinis darbas“, – kalbėjo konservatorius A. Vyšniauskas.

O M. Majauskas gali likti ir be eilinio Seimo Biudžeto ir finansų komiteto nario kėdės – konservatoriai planuoja keisti ir komiteto sudėtį.

„Tai manau, kad turėsime persidėlioti keletą komitetų“, – LNK kalbėjo TS–LKD frakcijos Seime seniūnė Radvilė Morkūnaitė–Mikulėnienė.

Jau ir taip trapia vadinta valdančioji dauguma tampa dar trapesnė – lieka 73 Seimo nariai.

„Nemanau, kad dramatiškai bus kažkokių pokyčių, bet svarbiausiais klausimais ieškome platesnio pritarimo Seime“, – kalbėjo konservatorių frakcijos seniūnė.

Ką apie tai galvoja premjerė Ingrida Šimonytė ir užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis – kol kas nėra aišku, jie abu komandiruotėse.

Visą LNK reportažą žiūrėkite čia: