„Jeigu pirmu turu nelaimėsiu, tada išeisiu į antrą turą su Valerijumi Makūnu“, – Eltai teigė parlamento Liberalų sąjūdžio frakcijos narys.

Lietuvos socialdemokratų partija kol kas nėra patvirtinusi V. Makūno kandidatūros. Paklaustas apie kitų politinių jėgų keliamas kandidatūras, V. Pranckietis nesileido į detalius vertinimus, tik patikino, jog į rinkimus „eina drąsiai“.

„(Savo šansus – ELTA) vertinu labai objektyviai ir einu drąsiai“, – nedaugžodžiavo politikas.

Klausiamas, ar jo bei kitų valdančiosios daugumos Seimo narių, išrinktų vienmandatėse apygardose, kandidatūros nekelia grėsmės menką balsų persvarą parlamente turinčiai koalicijai, politikas teigė, jog toks pavojus kyla. Visgi, pažymėjo jis, pergalingi mero rinkimai užtikrintų valdančiųjų partijų populiarumą, o tai, pasak jo, atneštų sėkmę ir pakartotiniuose parlamento rinkimuose.

„Tokia grėsmė iškyla, bet visada turime galvoti, kaip kompensuos tą valdančiąją daugumą kiti rinkimai – manau, kad išrinkus merą, tos partijos įtaka ar populiarumas bus įrodytas ir dar kartą galės būti įrodytas Seimo nario rinkimuose“, – svarstė jis.

ELTA primena, kad gruodžio 7 d., vykusiame Kauno rajono Liberalų Sąjūdžio skyriaus visuotiniame susirinkime partiečiai patvirtino V. Pranckiečio kandidatūrą į mero postą. Politikas kartu ves ir rinkiminį sąrašą.

Tuo metu Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD) į Kauno rajono mero rinkimus delegavo Seimo narį, vienmandatininką Justiną Urbanavičių, Darbo partija – Aušrą Degutytę, Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ – Eriką Bartuševičienę, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) – Artūrą Orlauską.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)