„Vakar sulaukiau frakcijos vadovybės prašymo pasitraukti iš TS-LKD frakcijos. Suprantu, kad per prievartą mylimas nebūsiu. Todėl šiandien frakcijos seniūnei įteikiau atitinkamą prašymą. Toliau dirbsiu kaip nepriklausomas savarankiškas žmonių atstovas nepriklausydamas jokiai frakcijai ar politinei bendruomenei“, – sako M. Majauskas.

Tikisi susirungti su Zuoku antrame ture

Politikas trečiadienį pranešė apie savo kandidatūrą sostinės mero rinkimuose, nors prieš tai rėmė konservatorių kandidatą, dabartinį Vilniaus miesto vicemerą Valdą Benkunską.

Apie kandidatavimą į Vilniaus merus paskelbęs M. Majauskas trečiadienį žurnalistams plačiau paaiškino savo sprendimo motyvus. Iš TS-LKD partijos anksčiau išmestas politikas tikisi patekti į antrą mero rinkimų turą ir jame susikauti su eksmeru Artūru Zuoku.

„Pradėjau galvoti po pašalinimo iš partijos, suprasdamas, kad esu pasiruošęs veikti ir dirbti, tarnauti Lietuvos žmonėms kaip nepriklausomas Lietuvos žmonių atstovas“, – sakė M. Majauskas.

Parlamentaras neslėpė ir rimtų ambicijų.

„Aš tikiuosi patekti į antrą turą, kur, tikėtina, jog galiu susitikti su ponu Zuoku. Paskutinė mūsų akistata 2016 metais baigėsi mano laimėjimu. Tikiu, kad galiu tai pakartoti“, – tvirtino M. Majauskas.

Seimo narys ragino „ramiai žiūrėti į šią situaciją.“

„Be pykčio“, – ragino M. Majauskas.

Parlamentaras tvirtino niekam nemetantis pirštinės ir su niekuo nekovojantis.

Mykolas Majauskas

„Aš stengiuosi atstovauti vilniečių interesams, esu pasiruošęs atiduoti visas jėgas tam“, – teigė M. Majauskas.

Paklaustas, ar planuoja atsisakyti Seimo nario mandato, parlamentaras teigė, kad į šį klausimą atsakys iškart po rinkimų – kovo 19 dieną, o iki tol dirbs Mišrioje Seimo narių grupėje.

„Po to pamatysime“, – teigė M. Majauskas.

Plačiau apie tai skaitykite čia.

Kolegos reagavo audringai

M. Majausko tokį žingsnį buvę kolegos konservatoriai įvertino audringai. Oficialus TS-LKD kandidatas į sostinės merus V. Benkunskas Delfi trečiadienį sakė, kad Vilniaus miesto mero rinkimai dabar bus dar įdomesni.

„Na, tai Vilniaus mero rinkimai jau ir taip pakankamai įdomūs, bet su šiuo M. Majausko sprendimu, matyt, bus dar įdomesni. Kampanija tik įsibėgėja, o rinkėjai turės didesnę pasirinkimo galimybę, čia jau bus rinkėjų valia apsispręsti, kas bus geriausias kandidatas“, – kalbėjo jis.

Europarlamentarė Rasa Juknevičienė feisbuke suskubo reaguoti į M. Majausko sprendimą siekti Vilniaus mero posto.

„Įdomu, ar ir Mykolo rinkimų kampaniją Zuokas finansuos? Nes tiesiog labai aišku, kam to reikėjo labiausiai“, – socialiniame tinkle rašė konservatorė.

Seimo vicepirmininkas, krikdemas Paulius Saudargas Delfi sakė, kad į M. Majausko sprendimą reagavo kaip į natūralų žingsnį.

„Toks yra politinis gyvenimas. Lietuvos ir pasaulio politikoje mes esame matę įvairių viražų. Tai ir vertinčiau kaip tam tikrą politinį viražą, nes vis tik žmogus užaugo kartu su mūsų bendruomene. Kas įdomiausia šioje istorijoje, tai kad jis jau yra kandidatavęs į Vilniaus merus kaip būtent TS-LKD atstovas ir, tiesą sakant, nelabai sėkmingai. Tai galbūt kaip nepriklausomas kandidatas jis tikisi didesnės sėkmės.

Mykolas Majauskas

Galiu tik žmogui palinkėti visokeriopos sėkmės, bet tas apsektas, kad užaugti kaip politikuo vienoje bendruomenėje, tada su ja susipykti, trenkti durimis ir kandidatuoti nepriklausomai artėjančiuose rinkimuose... Na, tai atrodo kaip tam tikras viražas“, – sakė P. Saudargas.

Daugiau TS-LKD atstovų reakcijų galite skaityti čia.

Įvertinęs tai, kad M. Majauskas palaikė su Vyriausybe nesuderintą iniciatyvą dėl PVM lengvatų, TS-LKD Priežiūros komitetas kiek anksčiau nutarė ne tik šalinti M. Majauską iš partijos, bet ir paragino konservatorius Seime apsispręsti ir dėl jo ateities frakcijoje. Savo ruožtu partijos prezidiumas taip pat nutarė kreiptis į TS-LKD frakciją Seime, kad būtų deleguotas naujas Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas vietoje M. Majausko.

TS-LKD M. Majauską Vilniaus mero rinkimuose iškėlė 2015 metais. Tuomet politikas, surinkęs 8,71 proc. rinkėjų balsų, liko ketvirtas ir nepateko į antrąjį rinkimų turą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)