„Šiandien man pareikšti įtarimai. Vėjų vėjai. Gaila, jog iš nepatirties pasirašiau, kad negaliu atskleisti informacijos. Teks gintis. Reikės kantrybės. Tai tiek. Duodu 100 proc., jog viskas yra daroma viešojo intereso naudai“, – antradienio vakarą jis paskelbė savo „Facebook“ paskyroje.

Prokuratūra antradienį pranešė, kad A. Visockui pateikti įtarimai anksčiau pradėtame ikiteisminiame tyrime dėl galbūt neskaidraus viešojo pirkimo. Jam skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir nebendrauti su nurodytais asmenimis.

Tyrimo duomenimis, A. Visockas įtariamas daręs neteisėtą įtaką Šiaulių miesto savivaldybės administracijai bei šios savivaldybės valdomos įmonės direktoriui ir nuolatinei viešųjų pirkimų komisijai, siekiant imituoti teisėtą bei skaidrią viešųjų pirkimų procedūrą ir sudaryti išskirtines sąlygas vienai privačiai bendrovei laimėti gatvių apšvietimo įrengimo viešąjį pirkimą.

Birželį šiame ikiteisminiame tyrime įtarimai dėl piktnaudžiavimo ir sukurstymo piktnaudžiauti buvo pateikti dviem asmenims – bendrovės „Etenders Baltija“ direktoriui ir viešojo pirkimų komisijos nariui Ryčiui Maliukevičiui bei viešąjį pirkimą laimėjusios įmonės akcininkui Danieliui Krinickiui.

Įtariama, kad neteisėtais veiksmais galėjo būti sudaromos sąlygos įmonei laimėti apie 1,7 mln. eurų vertės viešąjį pirkimą, finansuojamą ES lėšomis.

Šį ikiteisminį tyrimą atlieka Specialiųjų tyrimų tarnybos Centrinės tyrimų valdybos ir Šiaulių valdybos ikiteisminio tyrimo pareigūnai. Tyrimui vadovauja Europos prokuratūra.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją