„Aš manyčiau, kad tai yra tam tikras lūžis kare. Kadangi vien tik ginantis neįmanoma laimėti jokio karo. Turi išvystyti gebėjimą kontratakuoti. Tai kuomet ukrainiečiai pademonstravo 700 kilometrų nuo savo teritorijos Rusijos karinių objektų – šiuo atveju aerodromų, pasiekiamumą, manau, kad tai yra didelis proveržis.

Tai be abejo, kad turėtų būti neramu. Pagal atstumą ir Kremlius jau turėtų būti pasiekiamas“, – teigė atsargos pulkininkas V. Malinionis.

Jis priminė, jog ukrainiečiai oficialiai neprisiima atsakomybės už šiuos sprogimus.

„Oficialiai jie to nesako. Yra dar įvairių versijų, kad čia gal kažkokios kariaujančios Rusijos pro–demokratiškos frakcijos, palaikančios ukrainiečius... Bet aš manau, kad didžiausią industrinį pajėgumą tokias sistemas, bepiločius tokius išvystyti ir paleisti, aišku, yra didelės Ukrainos valstybės pranašumas. Jie turbūt tai ir padarė.

Kitas dalykas – rusai naudodavo netgi priešlėktuvinės gynybos sistemas tam, kad galėtų atakuoti ukrainiečių strateginius objektus jos teritorijoje. Ir tos raketos, ar tie bepiločiai, kurie praskrido į Rusijos teritorijos gilumą, tai reiškia, kad tų sistemų gal buvo, gal jų buvo per mažai.

Bet faktas tas, kad jie turės jas grąžinti į tą budėjimą iš kurios jos galbūt buvo nuimtos tam, kad Rusija galėtų pulti, atakuoti Ukrainos strateginę infrastruktūrą“, – LNK kalbėjo atsargos pulkininkas V. Malinionis.

Karas Ukrainoje

Jis teigė negalintis atmesti, kad Rusija atsiras kritinė masė nepatenkintų žmonių.

„Ir kad Rusijoje išaugs kažkoks lyderis, kuris gebės tą padaryti. Bet kol jų nėra, labai sudėtinga“, – pabrėžė LNK pašnekovas.

Atsargos pulkininkas V. Malinionis dar kartą pabrėžė, jog tokiu atstumu nuo Ukrainos, kokiu atstumu pažeisti objektai Rusijoje, yra labai reikšmingas.

„Tai tam tikras lūžis kare turėtų įvykti“, – sakė jis.

Delfi primena, kad pirmadienį pranešta, kad dviejuose Rusijos kariniuose aerodromuose skirtingose srityse nugriaudėjo sprogimai.

Neatpažintas dronas tikriausiai atakavo aerodromą, iš kurio Rusijos lėktuvai leidžia raketas į Ukrainą, tačiau oficialių patvirtinimų kol kas nėra, rašo 24tv.ua.

Rusijos žiniasklaida informavo, kad pirmadienio rytą ant Saratovo srityje esančio aerodromo kilimo ir tūpimo tako nukrito bepilotė skraidyklė. Preliminariais duomenimis, per drono ataką nukentėjo du žmonės, apgadinti du lėktuvai.

„Telegram“ kanalo „Astra“ žiniomis, incidentas įvyko aviacijos bazėje „Engelsas–1“.

„Apgadinti du bombonešiai raketnešiai „Tu–95“. Sužeisti du kariškiai, jie nugabenti į ligoninę“, – sakoma pranešime.

Rusijos žiniasklaida pirmadienį pranešė ir apie kitą įvykį – į pietryčius nuo Maskvos esančiame Riazanės regione aerodrome sprogo benzinvežis.

Rusijos valstybinė naujienų agentūra „RIA Novosti“, remdamasi šaltiniu gelbėjimo tarnybose, pranešė apie tris žuvusiuosius ir šešis sužeistuosius, nukentėjo ir vienas lėktuvas.

Visą LNK pokalbį su V. Malinioniu žiūrėkite čia: