Šią Regionų frakcijos parlamentarės Agnės Širinskienės iniciatyvą politikas vadina „fiktyviu žaidimu“.

„Turbūt nekišime nagų. Tai yra toks fiktyvus opozicijos žaidimas, kuriame tikrai nesinori dalyvauti – Širinskienės sukurtame scenarijuje jokio vaidmens nevaidiname“, – žurnalistams Seime antradienį teigė E. Gentvilas.

Jis pabrėžė, kad nedalyvaudami slaptame balsavime Seimo liberalai išreikš savo požiūrį į tokį opozicijos parlamentarų žingsnį.

Tuo metu dėl M. Majausko ateities jo vadovaujamame komitete, anot E. Gentvilo, turėtų apsispręsti pati Tėvynės Sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai, delegavusi M. Majauską į šį postą.

„Majausko klausimą turi išspręsti konservatoriai. Jie turi pasiūlyti sprendimą ir modelį. Tada tartumėmės – palaikome ar nepalaikome“, – tikino E. Gentvilas.

„O šiandien kalba eina apie tai, kad kažkas iš šalies bando sužaisti tokį žaidimą, kuriame neplanuojame dalyvauti“, – pabrėžė jis.

Politikas „pritemptu“ vadino A. Širinskienės argumentą, esą Seimas turi nuspręsti, ar M. Majauskas galėtų likti poste, kadangi jį ir patvirtino kaip BFK pirmininką.

„Traktuoti, kad tai Seimo paskirtas pareigūnas – galima, bet tai yra tik dalis tiesos. Didžioji dalis tiesos yra derybos tarp valdančiosios koalicijos partnerių dėl komitetų pirmininkų“, – akcentavo E. Gentvilas.

Antradienį Seime vyks opozicijai priklausančios Seimo narės A. Širinskienės inicijuojamas balsavimas dėl nepasitikėjimo BFK pirmininku M. Majausku.

Nors procedūra yra dėl „nepasitikėjimo“, politikė siekia M. Majauską išlaikyti užimamose svarbaus Seimo komiteto pirmininko pareigose. Tai, kad M. Majauskas turėtų trauktis iš pirmininko posto, yra pareiškę konservatoriai.

Tokia procedūra reikalautų slapto balsavimo ir tam, kad Seimo pareigūnas būtų atleistas, turi pasisakyti mažiausiai 71 parlamentaras.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją