Pastaruoju metu rinkoje pasigesta tiek suaugusiems, tiek vaikams skirtų vaistų – paracetamolio sirupo, antibiotikų bei kitų.

„Kreipiausi į Valstybinę vaistų kontrolės tarnybą, ji išsiuntinėjo laiškus vaistinėms. Įdomus dalykas, kad daugiau nei pusės vaistų, apie kuriuos kalbama viešai, jie buvo didmenos sandėliuose“, – teigė A. Dulkys.

„Tiek viešasis, tiek privatus sektorius turi kalbėti viešai apie savo problemas, jei yra logistinių problemų, sutartinių problemų. (..) Klausimas, kodėl vėluoja ir nepateko“, – kalbėjo ministras.

Jo teigimu, anksčiau buvo sulaukiama priekaištų dėl per dažnai keičiamo kompensuojamųjų vaistų kainyno, tačiau nuo 2021 metų kainynas keičiamas rečiau – kas pusę metų. Prieš tai buvo koreguojamas kas tris mėnesius.

Anot ministro, didžioji dalis vaistų, kurių pacientams nepavyko rasti vaistinėse, yra ne iš kompensacinio sąrašo.

„Žvelgiu mėginimą nutylėti tikrąsias problemas, lengviau nukreipti į valdžią, ministeriją, sakyti, kad kažkas ne taip“, – kalbėjo ministras.

A. Dulkys teigė šioje situacijoje matantis „problemų bendradarbiavime tarp didmenininkų ir vaistinių tinklų“.

A. Dulkio teigimu, vaistų stygių lemia ir kitos priežastys – situacija Ukrainoje, kuomet daug vaistų nukeliauja karo reikmėms, taip pat pasikeitusios logistikos grandinės Europoje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)