„Lietuva mūsų valdymo metais turėjo vieną švelniausių karantinų Europoje. Ir tai yra faktas. Lietuvos ekonomika karantino metu sugebėjo augti. Ir tai yra faktas. Galimybių pasas, suprantame, buvo nevienareikšmiškai sutiktas, bet mums padėjo išlaikyti atviras veiklas. Lietuva buvo antra po Danijos Europoje pritaikiusi šį inovatyvų sprendimą, nebenorėtume kažkada grįžti į tas aplinkybes, bet džiaugiamės, kad įveikėme šiuos sunkumus“, – pirmadienį Laisvės partijos renginyje kalbėjo ekonomikos ir inovacijų ministrė.

A. Armonaitė viliasi, kad Rusijos sukelto karo Ukrainoje kontekste įmonės, laukusios valstybės paramos, toliau sėkmingai vykdys savo veiklą.

„O dabar mūsų uždavinys yra toliau palaikyti Lietuvos ekonomikos konkurencingumą šiais tikrai neapibrėžtais Rusijos pradėto karo laikais. Yra patvirtinti su nauju biudžetu ir sudėlioti pagalbos instrumentai palaikyti verslams, palaikyti darbo vietoms, suma apie 2 mlrd. eurų. Tikimės, kad tai padės Lietuvai ne tik išlaikyti verslus gyvus, bet apskritai eiti į priekį gaminti, parduoti, parvežti pinigus čia, į Lietuvą ir mokėti žmonėms gerus atlyginimus“, – užsibrėžtus tikslus vardijo A. Armonaitė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)