Mokytojai LNK žinioms piktinasi, kad tokie ministerijos žaidimai kainuos daug – šeimos liktų be pasirinkimo laisvės, o be darbo – 800 pedagogų, kurių ir taip trūksta.

„Mokytojai pasipiktinę ir pavargę nuo tokių žaidimų, kai jau kelis dešimtmečius yra mokama už kelionę, vėliau – nemokama, kažkam duodamas saldainis, stipendija. Apgailėtina žiūrėti į tokias imitacijas spręsti problemą, kai mokytojų trūksta.

Mūsų sisteminis požiūris – švietimą reikia finansuoti tinkamai, mokėti atlygimus tikrai tokius, kad profesija taptų konkurencinga, pritrauktume jaunų specialistų į visas trūkstamas profesijas“, – LNK sakė Švietimo darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkas Andrius Navickas.

Jis teigė, jog trūksta jau ne tik chemijos, ar fizikos dalykų mokytojų, bet ir muzikos.

„Todėl mokytojai kategoriški šioje vietoje. Sako – baikite vieną kartą tyčiotis iš mokytojų ir spręskite bėdas iš esmės. O ne žaiskite žaidimus, imituodami kažkokį sprendimą“, – pabrėžė A. Navickas.

A. Navickas dar kartą teigė, jog 300 eurų stipendijos pedagogikos vokiečių ir prancūzų studijas pasirinkusiems studentams problemos neišspręs.

„Tai tėra kažkokie laikini perstumdymai, toliau mes būsime skęstančioje valtyje“, – teigė Švietimo darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkas.

Jo teigimu, pasiūlymai daugiausiai ir liks tik popieriuje, realų pokyčių nebus.

„Tai bus pavieniai atvejai, kai bus galima deklaruoti, kad problema buvo spręsta, teiktas siūlymas, imtasi priemonių tam spręsti. Bet kažkokių pasikeitimų, manau, kad neįvyks“, – LNK teigė A. Navickas.

LNK pašnekovas tikino, kad bandymai draudimais reguliuoti situaciją nėra mokytojų, ar jo atstovaujamos organizacijos vizija.

„Manome, kad dauguma tiek tėvų, tiek mokinių, tiek ir mokytojų bendruomenės yra sąmoningos, mato, kas vyksta pasaulyje ir pasirinkimas kalbos tikrai gali būti paliktas šeimos apsisprendimui, o ne valstybiniu reguliavimu“, – kalbėjo jis.

Visą LNK pokalbį su A. Navicku žiūrėkite čia: