Penktadienį Delfi kalbintas M. Maldeikis sakė esąs tvirtai apsisprendęs, o savo sprendimo keisti neplanuoja.

„Aš neplanuoju kandidatuoti į komiteto pirmininkus, dėl to, kad man patinka dabartinė mano rolė, aš galiu laisvai skleisti savo mintis.

Politika nėra apie postus – aš stengiuosi tai įrodyti, dirbdamas užsienio politikoje, skleisdamas idėjas apie ją, apie tai, kas vyksta Lietuvoje. Nemanau, kad tas postas yra tai, ko dabar aš noriu“, – dėstė parlamentaras.

Jis patvirtino, jog sulaukė partijos vadovybės siūlymo eiti į BFK pirmininkus.

„Buvau klausiamas. Pasakiau tą patį – politika man yra ne apie postus ir aš nenoriu siekti šito posto“, – akcentavo M. Maldeikis.

Čepononis: Maldeikis tiktų, tik nežinia, ar gebėtų moderuoti diskusiją

Delfi kalbintas Seimo konservatorius, BFK narys Antanas Čepononis teigė, kad kol kas anksti diskutuoti apie konkrečias pavardes – esą kandidatai į BFK pirmininkus dar nėra pasiskelbę.

„Buvo pasakyta, jeigu juo kas norėtų tapti, turėtų pareikšti norą. Dar nebuvom susirinkę ir dar tų norų negirdėjom, kad kažkas reikštų“, – teigė politikas.

Pasak jo, dar neaišku, ar į BFK pirmininkus bus siūlomas kažkuris Seimo konservatorius iš BFK ar iš kito komiteto, dėl ko reikėtų keisti komitetų sudėtis.

Ar M. Maldeikis BFK pirmininko pareigoms tiktų?

A. Čepononis apie jį atsiliepė palankiai, nors kėlė klausimą, kaip M. Maldeikiui sektųsi komitete moderuoti diskusiją tarp pozicijos ir opozicijos.

Antanas Čepononis

„Nelabai daug [su M. Maldeikiu] esu bendravęs darbiniais klausimais, bet manau, kad jo patirtis, kai Briuselyje dirbo, [tinkama].

Dar yra vienas dalykas – žmogiškosios savybės. Komiteto pirmininkas tai nėra žmogus, kuris turėtų išmanyti visus dalykus <...> pradedant nuo valstybės ir savivaldybių biudžetų, nuo surenkamų pajamų ir išlaidų, iki to, kaip sudėstyti Pasaulio banko reikalavimus. Nė vienas gi čia nesupranta, tam ir yra visas sekretoriatas, kuris dirba. Manau, kad Matas tikrai tai, ko gero, galėtų laisvai daryti.

Bet, ar gebės valdyti komiteto narius, kadangi jame yra ne tik frakcija ir koalicija, bet ir opozicija, ir daug jos, kas puikiai sekėsi daryti Mykolui, čia yra klausimas“, – svarstė A. Čepononis.

Pats jis sakė, jog į komiteto pirmininkus nesisiūlys ir paaiškino priežastis.

„Mes su M. Majausku labai puikiai sutarėme ir sutariame, tai, kad nebūtų kažkokių sąsajų, kad aš galbūt norėjau užimti postą.

Kitas dalykas, į tokius postus turėtų ateiti jauni, šiuolaikiški žmonės, kurie ir naujas technologijas laisvai valdo. Aš esu pragmatiškas žmogus, suprantu savo vertę ir vietą. Tai yra asmeniniai dalykai, kurie man leidžia daryti tokius sprendimus ir užleisti vietą kitiems“, – teigė A. Čepononis.

Majauską iš pareigų stumia dėl laikysenos

Neseniai į Seimo BFK konservatoriai delegavo Socialinių reikalų ir darbo komiteto narį Justą Džiugelį. Politikas išreiškė norą vadovauti BFK.

„Jeigu frakcija deleguotų, esu pasiruošęs prisiimti šitą atsakomybę“, – BNS teigė J. Džiugelis.

Seimo konservatorių frakcijos seniūnė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė anksčiau kalbėjo, jog naują BFK pirmininką frakcija turėtų išsirinkti maždaug iki gruodžio 8-osios.

Konservatorių prezidiumas prieš kurį laiką kreipėsi į Seimo frakciją, kad deleguotų naują BFK pirmininką, kai ligšiolinis vadovas M. Majauskas nepakluso partijos įpareigojimui neteikti ir nepalaikyti su Vyriausybe nesuderintų kitų metų biudžeto iniciatyvų.

Matas Maldeikis

M. Majauskas buvo vienas iš parlamentarų, kuris balsavo už Seimo „laisviečių“ siūlymą 9 proc. pridėtinės vertės mokesčio (PVM) tarif1 maitinimo sektoriui taikyti visus 2023 metus, o ne iki liepos, kaip siūlė Ministrų kabinetas.

Už tokią laikyseną M. Majauskas buvo pašalintas iš partijos, konservatoriai taip pat spręs dėl jo narystės frakcijoje, M. Majauskas yra stumiamas ir iš BFK pirmininko pareigų.

Tiesa, jį palaiko opozicija, įmanoma, kad paramos M. Majauskas sulauks ir iš Seimo Laisvės frakcijos, dėl ko jį gali būti sunku patraukti iš pareigų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)